Postoji teorija da su samo kiflice s orasima one “prave” kiflice. To smo čuli više puta u raznim zemljama na teritoriji bivše Austro-ugarske monarhije. Ovo je stari recept jedne slavonske bake, koje više nema a koja je pripremala samo ovakve kiflice. Nama su odlične i ove s bademima naše poznate slastičarke Tee Mamut, ali ove se mogu jesti i bez da ih se uvalja u šećer u prahu s vanilijom. To bi onda bile samo kiflice s orasima jer bi nedostajala vanilija. Ali kiflice ili roščići, su izvrsnog okusa u svakoj varijanti.

Ovo su vjerojatno i omiljeni kolačići za djecu, i za pojesti i za napraviti. Recept je – kako bi ta baka govorila ‚izdašan’ tj. obilan i kiflica bude jako puno od samo ove jedne mjere. Dječje strpljenje za izradu crvuljaka koji se trgaju u potkovice je također ograničeno i vi ih slobodno možete pripremiti i u silikonskom kalupu.

Vanili kiflice se pripremaju samo sa žumanjcima a bjelanjke je šteta baciti pa ih možete iskoristiti i za neke druge kolačiće poput macaronsa ili pavlove, koristiti ih za royal icing ukrašavanje keksića, ili ih zamrznuti.

LCHF kolač s bjelanjcima