U Darkovu “čaroliju” od kolača ne ide nikakva tekućina i nema masnoća. Jabuke i njihova vlažnost su dostatne za sve ostale suhe sastojke. Način pripreme je izuzetno brz i jednostavan i ako jabuke ne morate ribati na ruke – imate kolač koji zahtijeva pripremu od samo 5 minuta.

Darka Kontina gotovo da i nije potrebno posebno predstavljati. On je jedan od najuspješnijih food blogera u čitavoj regiji. Darko rado isprobava jela raznih svjetskih kuhinja, nama nesvakidašnjih kombinacija namirnica i načina njihove pripreme, i želi se što “kvalitetnije upoznati s tradicionalnom hrvatskom kuhinjom i jelima iz regije”.

Darkova je želja “putem bloga popularizirati i promovirati kuhanje kod kuće i doma pripremljena jela, dok je sekundarni cilj pokazati kako je kuhanje jednostavna i vremenski nezahtjevna aktivnost kojom bi se trebao i može baviti svatko.” Da je u tome uspio, pokazuje i čitanost njegovog bloga: Darkova web kuharica se rado čita a recepti redovito isprobavaju u cijeloj regiji.

 

Navedene količine su dane samo okvirno. Koju god veličinu čaše ili šalice budete koristili, recept će uspjeti ako pripazide da su namirnice pravilno raspoređene po trećinama.

 

 

Ovaj je recept objavljen i na Darkovom blogu.