Recepti za najbolje salate

Nova serija recepata za naše najbolje salate a uključili smo na kraju i prethodne serije, kako bi vam sve bilo na istom mjestu lako dostupno. Tu su stvarno pravi klasici ali i razne zdrave kombinacije namirnica, punih proteina i vitamina.

 

Šopska salata je vječni klasik i definitivno jedna od najpoznatijih i najpopularnijih salata u našim krajevima.

 

Salata od radiča s burratom je vrlo zdrava i osvježavajuća salata.

 

 

Kretska salata je djelomično slična Grčkoj zbog povrća koje sadrži. Dvopek od rogača dodan na dno salate, puni se sokovima od povrća i maslinovog ulja te postaje neizostavan dio ovog laganog obroka (pa i ručka) za tople ljetne dane.

 

 

Salata od krumpira s pečenom blitvom i jajima, također je kompletan obrok koji posebno prija u ljetno doba.

 

Salata Pantesca sa Sicilije je također jedan od mediteranskih klasika koje vrijedi probati i uvrstiti na redoviti jelovnik.

 

 

Salata od jaja i karfiola s gljivama je proteinski obrok koji dobro zasićuje i također je dostatan kao kompletan, lagani ljetni obrok.

 

Salata s pečenim karfiolom i grahom će oduševiti svakog ljubitelja karfiola. Obogaćena još ponekim dodatkom, ova salata je kompletan obrok pun proteina.

 

Francusku salatu ne treba posebno najavljivati i vjerujemo da puno vas ima upravo svoj isprobani i najukusniji recept. Mi ovu salatu pripremamo malo drugačije, probajte ju svakako!

 

 

Salata s narančom, koromačem i sirom je prava vitaminska bomba zdravlja koja zimi štiti imunitet a ljeti osvježava.

 

 

Tikvice na salatu su također jedno od ukusnih ljetnih jela koje mogu biti pripremljene i poslužene kao prilog ili predjelo.

 

 

Salata od mahuna je definitivno klasik na našim područjima i u ovoj kombinaciji dobar veganski izvor proteina i željeza.

 

 

Svratite obavezno i na ovaj link na naše kolekcije recepata za salate, iz prethodnih godina. Vjerujemo da ćete naći nekoliko njih koje će vam se svidjeti.

 

 


Podijelite i na drugim društvenim mrežama:
author
Od Okusi
Marketing
Kategorije
Oglasi
Booking.com
Booking.com
Facebook
Copyright © 2015 Okusi.eu | Web design & Development by: Endem
Okusi.eu izbornik