Top Food blogovi

Predstavljamo vam novi odabir vrhunskih food blogova koje volimo i koje svakako vrijedi redovito pratiti, zbog odličnih recepata ili prelijepih fotografija ili oboje. Za početak su to dva “muška” bloga, onaj Davida Lebovitza i “našeg” Darka Kontina.

David Lebovitz

Amerikanac u Parizu, David Lebovitz je pravi pionir bloganja i legenda blogova s hranom. Blog je započeo voditi prije 21 godina, uz promociju prve od ukupno 9 knjiga koje je napisao i izdao. Za dvadesetogodišnjicu postojanja, 2019. godine, blog je okrunjen nagradom Blog desetljeća, časopisa Saveur.

David je profesionalni slastičar koji se obrazovao na školama za slastičarstvo u Belgiji i Francuskoj ali na blogu ne objavljuje samo recepte za slatka već i za ostala jela, zanimljive i duhovite priče iz Pariza i Francuske. San Francisco Chronicle, novina grada u kojem je započeo karijeru, proglasio ga je jednim od 5 najboljih slastičara u Bay Area (San Francisco i okolica) a radovi su mu objavljivani u renomiranim časopisima poput Bon Appétit, The New York Times, People, Saveur i mnogim drugim.

Davidova posljednja knjiga, objavljena u ožujku ove godine, je Drinking French u kojoj okuplja sve od kave s mlijekom i vruće čokolade do raznih aperitiva i koktela. David je i duhovit autor, u što smo se uvjerili u njegovoj knjizi The Sweet Life in Paris.

Ove dvije knjige ne bi smio propustiti niti jedan ljubitelj slatkog: The Perfect Scoop (sladoledi, sorbeti i slično) i The Great Book of Chocolate.

Amazon je proglasio njegovu pretposljednju knjigu, My Paris Kitchen, Kuharicom godine.

 

 

David sam priprema i snima sve svoje recepte i mnogi će primjetiti kako mu fotografije nisu uvijek poput onih profesionalnih fotografa. Recepti su ono na što ovdje treba obratiti posebnu pažnju. Isprobali smo ih nekoliko i bili oduševljeni baš svakim.

Za svoje kuhanje David kaže da koristi svakodnevne sastojke, s fokusom na svježe voće, čokoladu dobre kvalitete, pravu vaniliju i pravi maslac. “Kuhanje i pečenje ne bi smjelo biti izvan dosega ljudima,” piše David na svojem blogu i naglašava kako teži dijeliti recepte koji svatko može pripremiti u svojem domu.

Davida Lebovitza možete pratiti na: https://www.davidlebovitz.com kao i na TwitterFacebookInstagram, and Pinterest.

Neki od recepata: S junećim mesom, Iranski umak s patlidžanom i jogurtom (poput Baba Ganousha), Crveni pesto od suhih rajčica, Čokoladni kolač s pecan orasima  i Sladoled od smokvinog lista i meda.

 

Darkova Web Kuharica

Darko Kontin je danas vjerojatno najpoznatiji i najaktivniji hrvatski bloger. Za svoj blog “Darkova Web Kuharica” kaže kako „nema neku opipljivu kuharsku temu koju bi mogao posebno istaknuti, već je slika i prilika mojih ukusa i hiperaktivne radoznalosti“.

 

Darkova web kuharica

 

Darko ima veliko poštovanje prema hrvatskoj tradicionalnoj kuhinji koju smatra bogatom i punom raznolikim jelima i okusima. Svojim blogom želi «popularizirati kuhanje kod kuće i pokazati svima koji iz nekog razloga smatraju da je kuhanje teško ili da kuhanje nije za njih, kako najvjerojatnije nisu u pravu.» Fotografije su svijetle a hrana raznolika i vrlo primamljivog izgleda. Njegov klasik Kolač od jabuka i griza, koji smo objavili, je jedan od najpopularnijih recepata na našem portalu. Kušajte i ove mini hamburgere.

https://kuharica.kontin.info

 

Irini Under the Olive Tree

Irini Tzortzoglou: Under the Olive Tree

Irini Cooks

Blog Irini Cooks će privuči sve ljubitelje Grčke i Mediteranske kuhinje, lijepim fotografijama i super slasnim jelima. Ime Irini Tzortzoglou će mnogima još biti nepoznato, osim ako ne prate razne Master Chef emisije jer Irini je prošlogodišnja pobjednica Master Chefa u Engleskoj. Mi smo ju primjetili na instagramu i to zbog zanimljivih grčkih recepata ali i prelijepih fotografija hrane. Irini je rođena u malom selu na otoku Kreti u Grčkoj i s 20 se godina preselila u London sa suprugom Englezom. Kao i mnogi sudionici Master Chefa, Irini je imala potpuno drugačiju karijeru – čak 30 godina rada u bankarstvu. Irini je prije nekoliko mjeseci izdala kuharicu Under The Olive Tree (Ispod masline) a pratiti ju možete na blogu: https://irinicooks.com, instagramu i facebooku

Vanilla & Staubzucker

Blogu „Vanilija i šećer u prahu” teško je odoljeti, i to ne zbog toga što je Aleksandra naša redovita suradnica već zbog mnogih prelijepih fotografija ali i slasnih recepata. Iza ovog bloga s romantičnim fotografijama u kojima su hrana i jela prezentirana vrlo čistim linijama i na uglavno tamnoj podlozi, stoji Aleksandra Gorek. Aleksandra je ljubav za kuhanjem naslijedila od obitelji. Zaljubljenica u kuhanje, fotografiju i putovanja, za svoje recepte tvrdi da su mješavina raznih tradicija i namirnica koje je upoznala za vrijeme putovanja po raznim zemljama. Stalno je u potrazi za novim okusima i kombinacijama i voli eksperimentirati s raznim namirnicama.

 

 

Ipak tko redovito prati Aleksandrin blog, primjetio je da je ipak malo više zaljubljena u neke namirnice, poput kestena, krušaka, gljiva, rajčica… malo više nego u neke druge. Za sebe kaže kako najviše koristi sezonske i svježe proizvode te obavezno kupuje regionalne namirnice. Kako već dugo živi u Italiji, u “srcu nizine rijeke Po”, zato je za nju “regionalna namirnica” upravo ona koju može nabaviti tamo, u mjestu gdje se upravo nalazi. Aleksandra piše na hrvatskom, engleskom i talijanskom tako da blog možete preporučiti i prijateljima strancima.  Ovdje se nalazi popis svih recepata koje je Aleksandra objavila na portalu Okusi.

http://vanilla-staubzucker.blogspot.com

Aleksandru možete pratiti i na instagramu, facebooku i pintrestu.

 

The Pineapple Chef

The Pineapple Chef ili Ananas kuharica je blog koji morate posjetiti barem zbog prelijepih fotografija koje autorica Elise Dumas objavljuje. Elise je blog započela voditi 2012 godine, nakon što joj je otkrivena preosjetljivost na raznu hranu, a kako bi podijelila recepte za osobe koje pate od sličnih tegoba.

Blog Pinneaple Chef

Blog Pinneaple Chef

Recepti su jednostavni i iz njih se vidi velika ljubav prema hrani. Elisine fotografije oduzimaju dah svojim stilom, bojama i vrstom hrane koju prezentira.

https://thepineapplechef.com/en/

 

Rasa Malaysia

Ljubitelji azijske kuhinje su možda već primjetili ovaj blog kojeg mjesečno posjećuje preko pola milijuna čitatelja. Bee Yinn Low je autorica i kreatorica recepata koje sama fotografira.

 

Blog Rasa Malaysia

 

Porijeklom iz Malezije, autorica je uglavnom vjerna Malezijskoj kuhinji pa tako i njeni recepti sadrže utjecaje Kineske, Japanske, Tajlandske i Indijske kuhinje.

https://rasamalaysia.com

 

Simple veganista

I za kraj jedan potpuno veganski blog, kojeg preporučamo ne samo našim brojnim čitateljima koji se hrane veganskom hranom (bez sastojaka životinjskog porijekla), već i ostalim gurmanima i ljubiteljima dobre fotografije.

https://simple-veganista.com

 

Blog Simple Veganista

Blog Simple Veganista

 

Naslovna fotografija: Irini Tzortzoglou

Provirite i na ovih Top 5!

 

 


Podijelite i na drugim društvenim mrežama:
author
Od Okusi
Marketing
Kategorije
Oglasi
Booking.com
Booking.com
Facebook
Copyright © 2015 Okusi.eu | Web design & Development by: Endem
Okusi.eu izbornik