5 TOP food blogova

Volite dobru hranu? U slobodno vrijeme čitate food blogove?

Kako dobre hrane i ljubitelja iste nikada ne nedostaje, donosimo vam prvi u nizu prijedloga što čitati, koga pratiti, no najvažnije što jesti.

 

Mali Chef

 

  1. Mali chef

»Skuhate fino domaće jelo, sjednete s bližnjima za stol i jedete ga. Jednostavno kako i zvuči. To je moj joie de vivre. Moja radost življenja.« 

Petra je po zanimanju povjesničar, no velika strast su joj hrana i pisana riječ. Toliko voli hranu da o njoj razmišlja i dok spava, otkriva nam. A koliko voli pisanu riječ shvatiti ćete čim otvorite jedan njen post. Ova »stara duša« će osim recepta donijeti i cijelu priču potkrepljenu fotografijama i uspomenama.

Blog je u povojima, pa je ovo idealna prilika da ju počnete pratiti. Kasnije ćete moći reći da ste tu od samog početka.

http://malichef.com

 

 

 

 

 

Call me Cupcake

 

 

2. Call me cupcake

Šveđanka Linda je neplanski krenula sa blogom nakon što ju je uhvatila manija za cupcakeovima, otuda i naziv bloga. Osim hrane voli i »moody« fotografiju te održava radionice stiliziranja i fotografiranja hrane. Zanimljivo je da se zaljubila u Istru te održala četverodnevnu radionicu.

 

Linda se može pohvaliti i dvjema knjigama, jedna je o tortama za svaku prigodu, a druga spaja njene dvije ljubavi – slastice i fotografiju. Osim njenih najdražih recepata za slastice u njoj ćete naći i savjete kako dekorirati i stilizirati ih.

http://www.callmecupcake.se

 

 

www.callmecupcake.se

 

Na tanjiru

 

3. Na tanjiru

Milica za sebe kaže da je {food·ie} – zaljubljenik u onu pravu hrani i prirodne ukuse. Oduvijek je cijenila dobar zalogaj,a od 2012. vodi i virtualni bilježnicu s receptima.

»Na tanjiru« ćete naći pravu hranu, raznoliku i dostupnu, ali i svjetsku. Zanimljivost je što na njenom blogu imate i »Školu kuhanja«, gdje stručno objašnjava i pokazuje osnove te kategoriju »Iskoristimo sezonu«.

http://www.natanjiru.com

Na tanjiru

 

4. Bake to the roots

Grafički dizajner Marc je zaljubljenik u američku kuhinju, pogotovo slastice. Inspiraciju za američkom kuhinjom je dobio na putovanjima po SADa, a blog je krenuo na nagovor kolega koji su hvalili »ostatke« koje je donosio na posao.

Osim cupcakeova, na blogu su zastupljene torte, keksi, muffini te peciva. Iako je blog ovog berlinčana na njemačkom, recepti su također i na engleskom, pa neće biti poteškoće da neki od recepata i sami isprobate.

http://baketotheroots.de

Izvor slike:

https://www.gasag.de/strom/baketotheroots-cherrycheesecake

 

www.baketotheroots.de

 

5. Oh, Lady cakes

 

Veganske, bezglutenske i sirove slastice su područje ove dame. Ashlae uz recepte ima i objašnjenje kako važe sastojke te koje sastojke svakako trebate imati u smočnici. Sama priznaje da suprotno njegovom nazivu, na blogu se ne mogu naći kolači u velikoj mjeri. No, zato možete naći zdrave griskalice, kekse, pite i ponešto slano.

Svakako provjerite muke po isprobavanju recepata pod nazivom ‘The Evolucion of a recipe’.

http://www.ohladycakes.com

 

 

Oh Lady Cakes

 

 

Sve ostale fotografije su preuzete sa njihovih web stranica.

 

 Provirite i na ovaj naš izbor najboljih food blogova!


Podijelite i na drugim društvenim mrežama:
author
Od Kristina Bilić
Marketing
Kategorije
Oglasi
Booking.com
Booking.com
Facebook
Copyright © 2015 Okusi.eu | Web design & Development by: Endem
Okusi.eu izbornik