Šmarni i palačinke kao novootkriveni street food

Pojavom Covida i raznih lockdowna, u Austriji su tijekom prošle godine restorani i kafići te slastičarnice, bili više zatvoreni nego otvoreni. Austrija pruža i određene naknade ali mnogi su se ipak počeli snalaziti na razne načine pogotovo nakon što je dozvoljeno posluživanje gostiju Take-away jelima ili (bezalkoholnim) pićima. Konzumacija nije dozvoljena u krugu 50 metara od prodajnog mjesta. Mnogi su ovih mjeseci dok traje lockdown potpuno zatvorili svoja vrata a malobrojni su odlučili ne čekati kraj ove katastrofe i globalne pandemije već biti tu za svoje goste i pokušati privući nove.

Tako su se u Beču dvije prave ‘institucije’ hrane posvetile novom načinu zarade. Najpoznatija slastičarnica u Beču, Demel, je za vrijeme cijelog lockdowna prodavao svoje slastice ali bez nekog značajnog uspjeha. Kad su nedavno otvorili prozorčić na cestu i počeli prodavati svoje Kajzeršmarne “To-go”, postali su prava senzacija.

 

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Ein Beitrag geteilt von Demel K.u.K. Hofzuckerbäckerei (@demel_wien)

 

Franjin drobljenac To-Go

Tradicionalni desert je odjednom postao moderni Street Food koji kao da su svi jedva dočekali i s veseljem povikali “konačno” i “kakva odlična ideja”!

Ispred Demela i njihovog izloga-prozorčića s teškim crvenim kazališnim zavjesama, sada su dugački redovi u kojima ljudi stoje kako bi dobili svoju porciju Šmarna, ili Carskog drobljenca, te ju pojeli u šetnji centrom grada, iako ih lako mogu pripremiti i doma. I vi to možete učiniti, prema ovom našem popularnom receptu, ili prema ovom drugom s rozinama ili bez. Kod Demela šmarne se može pojesti na tradicionalan način – sa slatkim od šljiva (i za to imamo recept) a iz improvizirane kuhinjice poslužit će ih kuhari s posebnim maskama na licu koje su odnedavno obavezne za sve. Ovih dana se tu mogu kupiti i vjerojatno najbolje krafne u gradu.

Radno vrijeme: svaki dan od 12-19 sati

 

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Ein Beitrag geteilt von Demel K.u.K. Hofzuckerbäckerei (@demel_wien)

 

I palačinke mogu biti chic

 

Doslovce iza ugla nalazi se još jedno mjesto koje je željelo pratiti trend novootkrivene ili bolje rečeno, ponovno otkrivene, ulične i tradicionalne bečke hrane. Zum schwarzen Kameel ili Kod crne deve, je inače šik mjesto za bečke bogataše i šminkere svih generacija, u koje se ide kako bi se vidjelo i bilo viđenim.

 

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Ein Beitrag geteilt von Viennissima Lifestyle (@viennissimalifestyle)

 

U nedostatku uobičajene klijentele koja ovdje danju pije kavu a navečer koktele, jede male sendviče ili tradicionalne bečke obroke, i ovo se mjesto okrenulo uličnoj prodaji te u malom food triciklu poslužuju svježe pripremljene palačinke s pekmezom od marelica. Naručiti možete i kavu to-go te uživati na nekoj od klupica obližnjeg Grabena.

Radno vrijeme od četvrtka do nedjelje od 12-19 sati.

 

Nama su se obje novosti toliko svidjele da želimo da se nastave i kada se riješimo korone i raznih lockdowna.

Lokacija i smještaj

Booking.com


Podijelite i na drugim društvenim mrežama:
author
Od Okusi
Marketing
Kategorije
Oglasi
Booking.com
Booking.com
Facebook
Copyright © 2015 Okusi.eu | Web design & Development by: Endem