Pho (fuu) je nacionalno jelo Vijetnama i smatra se jednim od najukusnijih jela svijeta. Iako je to „obična“ juha, ona je zbog načina pripreme okusom itekako posebna. Osnova je jaki temeljac, pileći, goveđi, povrtni, kojeg se prelijeva preko skuhanih rižinih rezanaca, salate te dodataka po želji. Ono što je bitno je da se svi ti dodaci ne kuhaju zajedno u juhi, kao kod nas već se pripremaju i peku ili prže posebno i tek prije posluživanja dodaju u juhu. Nema raskuhanog – samo krckavog i izuzetno ukusnog.

Ovo je odlično jelo za društvo i djecu i pripremljene sastojke možete staviti u sredinu stola kako bi si svatko u juhu dodao ono što želi.

Jelo je za one koji ne jedu meso ali kako sadrži par kapi ribljeg umaka, njega po želji možete zamijeniti i sokom od limete.

Tko želi originalni Vijetnamski Pho, s mesom i škampima, neka kuša ovaj fantastični recept.

I kod ovog je Phoa najvažniji dobar timing pa prvo pročitajte recept do kraja i onda prionite na kuhanje. Možda se na prvi pogled čini zahtjevno i komplicirano ali ovo je doista super jednostavna i zanimljiva juha u koju možete dodavati što god želite.

Neki koji su probali dobar originalni Pho su za njim upravo ludi. Čak i ako nemate potrebne začine, probajte pripremiti navedene ostale sastojke sa strane i spojiti ih u juhi tek pred posluživanje.

Sol i riblji umak se dodaju tek pri kraju kuhanja.

Ako u kineskim trgovinama ili trgovinama začinima ne možete naći riblji umak ili ga ne želite koristiti, pokušajte dodati sok od limete ili hoisin umak.

Povrće koje možete koristiti: mrkva, kelj pupčar, rotkvice, tikvice, mahune, klice-izdanke, pak choi, zelje, hrskavu salatu ili slično povrće.

Začinske biljke: bosiljak ili tajlandski bosiljak, metvica, svježi korijandar, peršin, limunska trava