Pho

Pho (fuu) je jelo čudnog imena, radi se o juhi koja se jede u Vijetnamu. Obična je to ali ipak posebna juha koja se smatra i jednim od najukusnijih jela svijeta.

Pho je ulična hrana a postoji slatki Saigon način te Hanoi-ski bez šećera. Osnova ovog jela je jaki temeljac kojeg se prelijeva preko skuhanih rižinih rezanaca (plosnatih, širih), salate te dodataka po želji. A to može biti sve od pečenog mesa i povrća pa do omleta. Ono što je bitno je da se svi ti dodaci ne kuhaju zajedno u juhi, kao kod nas već se pripremaju i peku ili prže posebno i tek prije posluživanja dodaju u juhu. Nema raskuhanog – samo krckavog i izuzetno ukusnog.Začini su svježe trave poput limunske trave, thai bosiljka, svježeg korijandera, čilija. I naravno – puno ribljeg umaka. Ako u kineskim trgovinama ili trgovinama začinima ne možete naći riblji umak (a mislim da bi trebali jer ga i kinezi dosta koriste), pokušajte dodati sok od limete ali i hoisin umak.

Imajte na umu da sastojci uvijek mogu varirati. Ako nešto ne volite ili nemate – zamijenite nečim drugim. Evo i našeg isprobanog i izuzetno ukusnog recepta, na ovom linku u rubrici Recepti.


  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Predmet

  Spam zaštita

  ID slike

  Vaša poruka

  [wpgdprc "Upotrebom ovog kontakt obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje Vašim podacima na ovoj web stranici."]


  Podijelite i na drugim društvenim mrežama:
  author
  Od Okusi
  Marketing
  Kategorije
  Oglasi
  Booking.com
  Booking.com
  Facebook
  Copyright © 2015 Okusi.eu | Web design & Development by: Endem
  Okusi.eu izbornik