Pho (fuu) je jelo čudnog imena, radi se o juhi koja se jede u Vijetnamu. Obična je to ali ipak posebna juha koja se smatra i jednim od najukusnijih jela svijeta. Više na linku u rubrici Okusi i mirisi. Ili za vegetarijansku varijantu pogledajte na ovaj link.

Ovo je originalni recept jedne gospođe iz Vijetnama.

I Vijetnam i njegova kuhinja su manje poznati i manje turistički razvikani od Tajlanda i tajlandske kuhinje ali navodno jednako lijepi i ukusni (ili ljepši i ukusniji….ljepota je ipak u oku promatrača). Neki koji su probali dobar originalni Pho su za njim upravo ludi.  Čak i ako nemate potrebne začine, probajte pripremiti sastojke sa strane i spojiti ih u juhi tek pred posluživanje.

Đumbir i luk se može vrlo kratko spaliti ispod grill rešetke u pećnici prije nego ih se doda u temeljac, kako bi mu podigli okus. Važno je za vrijeme kuhanja skinuti i sve nečistoće s površine temeljca kako bismo dobili čistu juhu. Sol i riblji umak se dodaju tek pri kraju kuhanja.

Ako u kineskim trgovinama ili trgovinama začinima ne možete naći riblji umak (a mislim da bi trebali jer ga i kinezi dosta koriste), pokušajte dodati sok od limete ali i hoisin umak.

Imajte na umu da sastojci uvijek mogu varirati. Ako nešto ne volite ili nemate – zamijenite nečim drugim.

Popis sastojaka je ipak zbog lakšeg snalaženja napisan prema određenim stupnjevima kuhanja a ako će netko raditi sve prema ovom receptu neka izračuna unaprijed koliko je čega sveukupno potrebno. Sve se tek na kraju dodaje u zdjelu i prelijeva temeljcem.