Nova slastičarnica u Splitu: Oš kolač Tee Mamut

Otvaranje vlastite slastičarnice za Teu je bio jedini način da svoje iskustvo i snove prenese u stvarnost i tu ljubav prema slasticama podijeli s ljudima koji gaje istu ljubav prema slatkom. Odlučila je slijediti svoj san i sada je sigurna da je na pravom putu. Teu Mamut gotovo da i nije potrebno posebno predstavljati (opširnije smo o njoj pisali ovdje).

Jedna od najpoznatijih mladih slastičarki u Hrvatskoj, Tea Mamut završila je prestižnu kulinarsku akademiju u New Yorku: Culinary Institute of America, poznatu i kao „kulinarski Harvard“, na kojem je diplomirala menadžment slastičarstva i pekarstva.

Slastičarnica Oš kolač u ponudi ima  stalnu postavu kolača i torti, a izmjenjivat će se i sezonska ponuda slastica, ovisno o ponudi svježeg voća lokalnih proizvođača.

Svi deserti su ručno rađeni u proizvodom dijelu slastičarnice, bez praškastih proizvoda, isključivo s originalnim domaćim sastojcima kupljenim od malih proizvođača po cijeloj Hrvatskoj, a recepti većine kolača bazirani su na slatkim okusima djetinjstva, u kojima su prisutne svima znane kombinacije sastojaka. Tea i O’š kolač su uspjeli proširiti temeljene okuse i razviti nove i modernije slastice, ispričane na O’š kolač način.

U stalnoj postavi su torte – Štorija o’ palačinki s vanilijom ili lješnjakom, Zdravku i Tortu o’sira, kolači- Šinjorina malina, Šjor limun, Buža, Pari krempita, Barba Čičak, Čikolata  i Tonka u čašici, te nezaobilazni  keksi – Čoko kuki, Kukiriki, Deboto zdravi kuki, Slatko o’mendula…

Svoju inspiraciju Tea pronalazi u samim sastojcima za kolače, pri čemu se vješto poigrava njihovim kombinacijama u slatko- kiselim ili svježe- kremastim verzijama. Pritom pazi da postigne savršen balans svih sastojaka tako da niti jedan okus ne dominira, nego da se prožmu u jednu, novu ukusnu i osvježavajuću cjelinu.

Slastičarnica O’š kolač je uređena u vintage stilu s prevladavajućim pastelnim bojama, pri čemu nenametljivi i pažljivo probrani detalji podsjećaju na bakin stol i  čipkom ukrašen namještaj, dok je cijela komunikacija bazirana na splitskom slengu: oš ist, oš pit

Slastičarnica se sastoji od dvije cjeline: proizvodnje koja zauzima tri puta veći prostor od uslužnog dijela za goste, koji je predviđen za otprilike 10-ak ljudi. U vanjskom dijelu slastičarnice prilagođene su klupe na kojima će ljudi, pogotovo ljeti, rado sjesti i pojesti kolač.

Teine recepte i video recepte možete i dalje pratiti na stranicama našeg portala.

Lokacija: Ćiril-Metodova 4, Split

Radno vrijeme:

od ponedjeljka do subote, od 8-22 sata. Nedjeljom zatvoreno


  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Predmet

  Spam zaštita

  ID slike

  Vaša poruka

  [wpgdprc "Upotrebom ovog kontakt obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje Vašim podacima na ovoj web stranici."]


  Podijelite i na drugim društvenim mrežama:
  author
  Od Okusi
  Marketing
  Kategorije
  Oglasi
  Booking.com
  Booking.com
  Facebook
  Copyright © 2015 Okusi.eu | Web design & Development by: Endem
  Okusi.eu izbornik