Pobjednička torta

Do vrhunskih se kulinarskih pohvala, kao u ostalom i do najboljih recepata dolazi sasvim slučajno. Tako je, igrom slučaja i naša Ivana Stipić Lah, odnijela pobjedu na natjecanju Pravilno pečeno u sklopu Čokoljane, najvećeg ljubljanskog Festivala čokolade koji se održao 24. listopada 2015. godine.

U slučajnom razgovoru s poznanicom doznala je da će se čokoladne poslastice slastičara amatera prodavati na sajmu, u zamjenu za donaciju. Prikupljena sredstva išla su na račun jedne omladinske organizacije, a organizatorica je žalosno napomenula kako na žalost nemaju dovoljno sudionika. Dodala je i to da deserti moraju sadržavati čokoladu, te da svi sastojci moraju biti ili lokalnog porijekla ili iz poštene trgovine.

Nesvjesna da se radi o natjecanju, Ivana je, bez prevelikih ambicija napravila čokoladnu tortu s narančama i solnim cvijetom. Bez prevelikog ukrašavanja, tortu je stavila na pult, a tada je voditelj najavio natjecanje. Šokirano je promatrala kako najveći autoriteti ljubljanskog kulinarskog miljea strogo ocjenjuju predstavljene poslastice.

Nakon degustacije, svi deserti ponuđeni su posjetiteljima. Torta je planula za petnaest minuta, a od prodanih 18 komada torte zarađeno je skoro 100 eura. Kada je žirija došla objaviti rezultate natjecanja, pobjedničke torte više nije bilo.

Čestitke!

Recept se na portalu nalazi na ovom linku.

Fotografije: Cveto Sonc, revija Dober tek. www.dobertek.com

 


Podijelite i na drugim društvenim mrežama:
author
Od Okusi
Marketing
Kategorije
Oglasi
Booking.com
Booking.com
Facebook
Copyright © 2015 Okusi.eu | Web design & Development by: Endem
Okusi.eu izbornik