Mario Harapin i Delikatessen aus Kroatien

Mario Harapin stoji iza imena Delikatessen aus Kroatien.

Mario je kuhar iz Zagreba koji se odlučio preseliti u Austriju i predstavljati Austrijancima vrhunske hrvatske delikatese. Došao je u Beč 2014. godine i tako su nastale Delikatessen aus Kroatien! Hrvatska je, nakon Italije, Austrijancima najomiljenije odredište za odmor i pravo je čudo kako se netko i prije nije počeo aktivnije baviti uvozom našeg pršuta, sira ili vina.
Mario je osjetio kako su Austrijanci gurmani a da “u Beču (a tako i u ostatku Austrije) nedostaje finih, vrhunskih delikatesa (delicija) koje iskaču iz kvalitativnih okvira robe koja se nalazi na policama supermarketa” te u tome vidio “svoju priliku za proboj u austrijski poslovni svijet kroz uvoz i prodaju hrvatskih delikatesnih proizvoda. Velika je prednost što su Austrijanci informirani o okusu i kvaliteti hrvatskih proizvoda.”

“Obzirom da sam dobro upoznat s kvalitetom, raznovrsnošću i orginalnošću hrvatskih tradicionalnih a i novih delikatesa, nije mi bio problem odabrati proizvođače namirnica vrhunske kvalitete. Suradnike sam našao u malim proizvođačima hrane i pića; obiteljskim gospodarstvima, malim firmama, pojedincima koji imaju vrhunski proizvod a nisu zastupljeni u izvozu pa se njihovi proizvodi gotovo i ne mogu naći u Austriji niti na policama velikih prodajnih lanaca u Hrvatskoj.”

Za sada Mario između ostalog nudi nešto vina, Drniški pršut, BIO maslinovo ulje, proizvode od tartufa (uključujući kobasice, kozji i kravlji sir s tartufima) ali i ručno napravljene čokolade i proizvode od rajčice. Ponudu redovito širi. “Proizvode od rajčice sam osmislio ja iz starih sorti ručno brane ljetne rajčice, bez konzervansa, E-brojeva i bilo kakvih kemijskih dodataka.”

Svi ovi proizvodi se mogu kupiti na štandovima unutar gurmanskih tržnica poput one na Margaretenplatzu u 5. bečkom okrugu te Kutschker Bauernmarktu u 18. okrugu. Mario opskrbljuje i nekoliko restorana i bečkih trgovina a kupci su mu uglavnom Austrijanci! Mario prima i narudžbe za veleprodaju te svoju robu rado isporučuje i unutar Beča na kućnu adresu.

 


Podijelite i na drugim društvenim mrežama:
author
Od Okusi
Marketing
Kategorije
Oglasi
Booking.com
Booking.com
Facebook
Copyright © 2015 Okusi.eu | Web design & Development by: Endem
Okusi.eu izbornik