Ovo je recept koji u sebi nema glutene, niti sol ili šećer, s malo histamina i ugljikohidrata te masnoća. Istovremeno je pun proteina i daje energiju i dobro zasićuje. Ovo sigurno zvuči kao nešto previše zdravo, zar ne? Kvinoja i datulje koji su ovdje glavni sastojci, su doista vrlo zdravi i zasićuju a kvinoja nam daje proteine i zbog toga je ovo savršen obrok i za sportaše, za vegane, ali i one koji žele smršaviti ili dobiti na mišićnoj masi. Jelu će se posebno veseliti alergičari poput “histaminičara” i onih koji ne jedu gluten.

Što je najbolje, uz male dodatke ovo jelo možete učiniti slatkim doručkom ili slanom večerom ili neutralnim prilogom. Uz dodatak voća i eventualno meda ili čak jogurta, dobivate ukusan slađi doručak a ako vam je ovo prilog uz jaja, salatu ili gljive, dobili ste kompletan slani obrok – ponovno zasitan a bez glutena i ugljikohidrata.

*Kvinoju možete skuhati unaprije u većoj količini i držati do 2 dana u hladnjaku.

Savršenstvo, slažete li se? Ako ste mesojed i treba vam nešto mesno, onda predlažemo kobasicu. Sezam možete i izostaviti iako je upravo on dobar izvor kalcija i željeza.

Dana količina je glavno jelo za jednu osobu ili prilog za dvije.