Halloween strašne slastice

Halloween (Hallowe’en) je noć uoči Svih svetih, 31. listopada, a zapravo je skraćenica od All Hallows’ Eve ili Hallow Eve (Sveta večer, noć uoči Svih Svetih). U početku je ovaj običaj bio slavljen uglavnom u katoličkoj Irskoj, te je s irskim imigrantima stigao do Amerike.

Svetkovina koja je nastala na temelju keltskih poganskih obreda u slavu žetve, danas se više ne slavi samo po anglosaksonskim zemljama već i po cijeloj Europi, kao zabavni festival koji uključuje maskiranje u vještice, vampire, duhove, zombije, ukrašavanje kuća i okućnica bundevama (Jack-o’-lantern), paukovim mrežama, kosturima, gledanje horor filmova, sve u svrhu zastrašivanja, jer se u davnim vremenima strašenjem tjerala smrt pred Dana svih svetih. Bundeva je tek u 16. stoljeću postala popularna za dubljenje najprije u Americi, a zatim i u ostatku svijeta.

Uoči Halloweena, pripremaju se jela s bundevom i pripremaju strašni slatkiši. Ovo je naš izbor (kliknuti na sliku kako biste došli direktno na recept):

 

Izuzetno sočni i ukusni mafini od bundeve:

 

 

Strašni prsti, keksi:

 

I još strašniji prsti, pravi vještičji, priprema bez pečenja:

 

 

Mumijice s bijelom čokoladom:

 

 

 

A ove male mumije ili duhove pripremite od bjelanjaka istučenih sa šećerom. Njih pecite i sušite prvo na 120 stupnjeva oko 3 sata (može i dulje, na još nižoj temperaturi) a potom odškrinite pećnicu i ostavite nekoliko sati da se dobro ohladi. Djeca ovo obožavaju jesti.

 

id-1534halloween-mumije-baiser


  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Predmet

  Spam zaštita

  ID slike

  Vaša poruka

  [wpgdprc "Upotrebom ovog kontakt obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje Vašim podacima na ovoj web stranici."]


  Podijelite i na drugim društvenim mrežama:
  author
  Od Okusi
  Marketing
  Kategorije
  Oglasi
  Booking.com
  Booking.com
  Facebook
  Copyright © 2015 Okusi.eu | Web design & Development by: Endem
  Okusi.eu izbornik