Curry s tajlandskim ‘štihom’ odnosno uz dodatak kombinacije tipičnih tajlandskih namirnica lemongrass (limunove trave) i svježeg korijandera te kokosovog mlijeka.
Ovo jelo može biti vegansko i vegetarijansko, ukoliko kuhate po danom receptu. Prikladno je i za one na LCHF prehrani te za oboljele od celijakije jer slanutak ne sadrži gluten.

Ne voli svatko svježe lišće korijandera (biljku možete uzgojiti i sami!) pa može pokušati i s lišćem svježe metvice. Lemongrass je možda negdje teže nabaviti pa predlažemo zamjenu u vidu naribane korice limuna ili limete, naravno iz organskog uzgoja. Također, tko ne želi kokosovo mlijeko, može dodati malo slatkog tekućeg vrhnja ili mlijeka.

Kombinacija namirnica i začina će vas oduševiti no za djecu curry treba pripremiti bez dodatka chillija i oštrih začina. Curry je naravno moguće pripremiti i s mesom ili plodovima mora ili pak tikve i slanutak zamijeniti drugim povrćem poput krumpira, graška ili rajčica. Slanutak je potrebno preko noći ili barem nekoliko sati namočiti i potom skuhati.

 

Đumbir, chilli i papar izbacite ako jelo spremate i za djecu.