LCHF kuharica

Ova kuharica nije samo još jedna zbirka ukusnih recepata i lijepih slika, pišu autorice u predgovoru. “Ona je nastala prema konceptu izvorne prehrane, kojeg je u Hrvatskoj popularizirala nutricionistkinja Anita Šupe svojom knjigom “Istine i laži o hrani”, kao i istoimenim blogom.” Kao logičan slijed knjige “Istine i laži o hrani”, u kojoj se Anita beskrupulozno obračunava s ustaljenim predrasudama i ruši mitove o ”zdravoj” i ”nezdravoj” hrani, ova knjiga predstavlja praktičan vodič za Paleo-LCHF način života te objedinjuje zdravu prehranu i uživanje u hrani.

Već je nekoliko godina u Hrvatskoj poznat pojam LCHF a ovo je prva kuharica u Hrvatskoj koja okuplja recepte koji se drže principa ovog načina prehrane. LCHF znači low carb high fat, ili – manje ugljikohidrata i više masnoće, a na našem se govornom području ustalio izraz izvorna prehrana. To znači da se jede meso, riba, jaja, povrće, prirodne masnoće, voće, mliječne proizvode i orašaste plodove. Izbjegava se “nova” hrana – industrijske prerađevine i zamjenske namirnice koje do prije 50 godina nisu niti postojale: rafinirani ugljikohidrati, genetski modificirane žitarice, rafinirana i hidrogenizirana biljna ulja i margarini i slično.

Suradnja autorica, u kojoj su se ispreplela najnovija nutricionistička saznanja, iskustvo brojnih sljedbenika Paleo-LCHF prehrane, maštovitost u kulinarstvu i vještina za fotografskim aparatom, urodila je knjigom koja sadrži oko 250 recepata – od kruhova i peciva, jela s jajima i drugih finih jela za doručak, preko juha i predjela do glavnih jela. Od zanimljivih i ukusnih priloga (koji nisu krumpir, tjestenina i riža…), salata, samostalnih malih jela za svaku priliku, do brzih jela, grickalica, torti i kolača. Autorice naglašavaju kako nisu zanemarile činjenicu “da je hrana također i užitak” te su pažljivo birale i testirale recepte a kako bi ponudile zdrava ali i ukusna jela. “Stoga je svrha ove kuharice da vas nauči kako možete uživati u hrani, bez da time ugrozite svoje zdravlje i vitku figuru”.

Fotografije u knjizi većim dijelom snimila je Ariana Miljević Bugenvilija. U knjizi se nalaze i popratni edukativni tekstovi o prehrani (npr. koja je razlika između LCHF i Paleo koncepta te kako pronaći svoj optimalan način prehrane, zašto odbaciti pšenicu i ostale žitarice, predrasude o masnoćama i bajke o biljnim uljima, praktični vodič kroz masnoće u kuhanju itd.), popratni tekstovi o namirnicama, mnoštvo sitnih praktičnih savjeta te registar malih proizvođača prave hrane u Hrvatskoj.

Knjigu možete naručiti na OVOM LINKU.

Nastavak kuharice je u pripremi.

 

 

 


  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Predmet

  Spam zaštita

  ID slike

  Vaša poruka

  [wpgdprc "Upotrebom ovog kontakt obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje Vašim podacima na ovoj web stranici."]


  Podijelite i na drugim društvenim mrežama:
  author
  Od Okusi
  Marketing
  Kategorije
  Oglasi
  Booking.com
  Booking.com
  Facebook
  Copyright © 2015 Okusi.eu | Web design & Development by: Endem
  Okusi.eu izbornik