Nova kuharica s receptima otoka Krka

Turistička zajednica otoka Krka izdala je knjigu recepata – kuharicu pod nazivom „Krk 50 delicija zlatnog otoka“.

Knjiga je izašla iz tiska krajem 2019. godine, a promocija i predstavljanje kuharice je bilo predviđeno za travanj 2020. godine, no zbog pandemije COVID- a 19, cijeli program je odgođen pa ovu vrijednu knjigu predstavljamo ovako, putem medija.

Otok Krk ili zlatni otok kako ga još od vremena antike nazivaju zbog svoje ugodne klime s velikim brojem sunčanih dana, postao je omiljena turistička destinacija. Prirodne ljepote, povijesne znamenitosti, ali i bogata gastronomska ponuda, važani su čimbenici turističke ponude. Uz internacionalna jela koja se nalaze redovno na jelovnicima naših ugostitelja, važnu i posebnu ulogu imaju domaća tradicionalna jela pripremljena od sezonskih visokokvalitetnih namirnica uzgojenih na otoku Krku.

 

kuharica 50 delicija otoka krka

Jelo iz kuharice. Fotografija: Valter Stojšić

 

Osmišljavanje nove kuharice s receptima otoka Krka bio je pravi izazov kako za Turističku zajednicu otoka Krka, tako i za autorski tim te ugostitelje koji su se uključili u ovaj zanimljiv projekt. Autor fotografija i oblikovanja knjige je Valter Stojšić, urednice su Majda Šale i Viviana Brkarić, recepte su stručno obradili Dražen Lesica i Milan Nenadić.

Izdavanjem ove kuharice želi se naglasiti važnost gastronomskog doživljaja ovog otoka. Inspirirani tradicionalnom krčkom kuhinjom i bogatstvom okusa domaćih sezonskih namirnica, šefovi krčkih ugostiteljskih objekata podijelili su s nama 50 recepata koje su nam pripremili i prezentirali na suvremen i kreativan način. Prezentirana jela se mogu naći u bogatoj ugostiteljskoj ponudi našeg otoka.

Otok Krk je sve više prepoznatljiv po domaćem maslinovom ulju, vrhunskoj žlahtini, izvrsnom pršutu, ovčjem siru, janjetini te izvrsnim ribljim i mesnim jelima kao i slasticama.

Gastronomska ponuda je jedan od aduta krčkog gostoprimstva i turizma, a kulinarski specijaliteti protkani su u sve narodne običaje, proslave i okupljanja, pa je kuharica izvrsna promocija tradicionalne gastronomije otoka na suvremeni način.

 

Recept za šurlice. Fotografija: Valter Stojšić

 

Kuharica ima 112 stranica , 50 recepata i isto toliko fotografija svih pripremljenih jela. Evo i jednog od tipičnih recepata, za čuvene šurlice:

 

 

Vrijedno je napomenuti da je projekt podržalo 19 ugostitelja s otoka Krka.

 

Knjiga je prevedena na engleski, njemački i talijanski jezik te predstavlja originalan poklon ili suvenir gostima iz domovine i inozemstva.

Informacije za knjigu možete dobiti u: TZ otoka Krka, telefon 051 221 359
e mail: tz-otoka-krka@ri.t-com.hr

Fotografije: Valter Stojšić

 

Naše preporuke za ovaj lijepi otok, pročitajte ovdje:

 


Podijelite i na drugim društvenim mrežama:
author
Od Okusi
Marketing
Kategorije
Oglasi
Booking.com
Booking.com
Facebook
Copyright © 2015 Okusi.eu | Web design & Development by: Endem
Okusi.eu izbornik