Dani šparoga

Od 23.ožujka do 15.svibnja, miris šparoga i toplina istarske gostoljubivosti kružit će restoranima sjeverozapadne Istre.

Deseti Dani istarskih šparuga tijekom ožujka, travnja i svibnja omogućit će istinskim „šparogurmanima“ uživanje u maštovitim, ukusnim i mirisnim delicijama spravljenim na bazi istarske samonikle šparoge, od najpoznatijih fritaje, juha, domaćih tjestenina i rižota, preko vještih kombinacija s mesom i ribom do slasnih deserta.

Šparoga je jedna od najcjenjenijih samoniklih kultura koje uspijevaju na području Istre, a bere se od sredine ožujka do konca travnja. Raste na teže dostupnim mjestima, često u zaklonu bodljikavog grmlja, pa su preduvjeti za njeno branje oko sokolovo, čelična volja i spremnost na pokoju ogrebotinu.

Poznato je da je šparoga čuvar zdravlja i nutritivno gledano, vrlo uravnotežena namirnica, ali ne treba zanemariti ni činjenicu da se ova čudesna biljka od davnina smatra afrodizijakom zbog visokog udjela vitamina E koji se često spominje kao vitamin plodnosti.

Divlje šparoge sadrže svu punoću gorkastog okusa pa će sljubljene uz svježe autohtone istarske namirnice izazvatipravu eksploziju aroma za znalačko nepce.
Hrana, lijek, afrodizijak… Ne čudi što smo ovoj namirnici posvetili čitavu manifestaciju.
Već nakon prvog posjeta poželjet ćete isprobati baš sve na prestižnoj listi restorana i konoba koji su domaćini Dana istarskih šparuga.

 

Plakat_Sparuge_2016_03 okusi

 

Pozivamo Vas da posjetite sjeverozapadnu Istru u vrijeme Dana istarskih šparuga i uživate u svim delicijama spravljenih na bazi šparoge uz čašicu dobrog vina vrhunskih istarskih vinara.

Posjećenost manifestacije raste iz godine u godinu, kao i broj uključenih ugostitelja, pa će tako i ovog proljeća čak 30 vrhunskih restorana i konoba imati priliku gostima prenijeti ono najbolje što šparuga kao namirnica nudi.

U sklopu Dana istarskih šparuga organizira se i Šparugada, koja će od 1. do 3. travnja, u Kaštelu nedaleko od Buja, posjetiteljima ponuditi uz jela na bazi šparuge i bogati kulturno-zabavni, eno-gastronomski i sportski program.

Popis  restorana i konoba koji sudjeluju u Danima šparuga i menu-i s cijenama potražite na coloursofistria.com

fotografije: coloursofistria.com


  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Predmet

  Spam zaštita

  ID slike

  Vaša poruka

  [wpgdprc "Upotrebom ovog kontakt obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje Vašim podacima na ovoj web stranici."]


  Podijelite i na drugim društvenim mrežama:
  author
  Od Okusi
  Marketing
  Kategorije
  Oglasi
  Booking.com
  Booking.com
  Facebook
  Copyright © 2015 Okusi.eu | Web design & Development by: Endem
  Okusi.eu izbornik