Kako uz malo jaja pripremiti zasitan doručak ili kompletan obrok.

Važno je ne pripremati klasičnu fritaju poput ove nego radije klasičnu kajganu, i to onu koja se ne miješaju u čaši pa bacaju u tavu već ona koja se polako promiješaju direktno u tavi, dok se kuhaju.

Čuveni bi chef Gordon Ramsay jaja u jednom momentu skinuo s vatre i jako dugo miješao, dok po njegovom mišljenju ne bi poprimila savršen izgled. To je stvar ukusa a mi se odlučujemo za ona koja se što manje miješaju i mrvicu dulje ostaju na vatri. No sve smo naveli u postupku pripreme, kako bi i početnicima savršeno uspjelo.

Treća bi varijanta bile šparoge iz roštilj tave, na kruhu prepečenom na maslacu, posoljenom, uz dodatak poširanog jajeta i sira parmezana.

 

Po želji se sve može poslužiti i uz marinadu tipa pico de gallo (vrlo sitno narezani ljubičasti luk i rajčica, posoljeni i pomiješani s malo limunovog soka ili vinskog octa i maslinovog ulja) koja se prelijeva preko jela nakon posluživanja.

Napomena za one koji su novi u konzumaciji šparoga: samo se bijele šparoge gule. Ne guli se vrh ili “pupoljak” a kod svih šparoga iz uzgoja, bijelih, zelenih i ljubičastih, vrijedi pravilo da se rukom otrgne oko dva centimetra odrvenjelog korijena.

Više prijedloga za jela sa šparogama potražite na ovom i na ovom linku.