Deveto izdanje Istria Wine&Walka priprema novu gourmet čaroliju

Deveto izdanje vrlo iščekivane vinske manifestacije Istria Wine&Walk, prvog vinskog eventa ovog tipa u Hrvatskoj, na redu je 18. svibnja. Interes za ovaj event  koji spaja najbolje što ovaj dio Istre nudi, od vrhunskih vinara, gourmet ponude i prirodnih ljepota, toliko je velik da su kotizacije rasprodane u rekordnom roku.

 

 

„Činjenica da su kotizacije rasprodane u manje od sat vremena govori nam da je njegova kvaliteta prepoznata i da je postao nezaobilazan event za sve ljubitelje vrhunske eno-gastronomske ponude i šetnje u prirodi. Broj kotizacija lani je limitiran kako bi se sudionicima omogućilo intimniji i opuštajući event. Ova odluka je odlično prihvaćena i posjetitelji su prepoznali prednosti manjeg, boutique eventa pa smo se toga držali i ove godine“, izjavila je Michelle Pilat, direktorica Turističke zajednice Općine Brtonigla.

Na 10 kilometara dugom vinskom pješačkom pohodu kroz vinograde i maslinike, šetači će na čak 10 punktova degustirati ponudu vrhunskih lokalnih vinara i ugostitelja te opustit se u bajkovito uređenim punktovima s balama sjena, ležaljkama i muzikom.

Već kod preuzimanja startnih paketa na Trgu Svetog Servula dočekat će ih iznenađenje – degustacija Bujske mistele, tradicionalnog slatkog vina Bujštine, koje tajnim receptom proizvodi samo nekoliko bujskih obitelji. Na prvom punktu poslužit će se Vino degli Angeli, pjenušavo vino vinarije Bassanese dok će se na drugom pronaći dva vrhunska istarska vinara, Kozlović i Coronica koji će prezentirati vino Valle 2023 i Malvaziju 2023. Osim u odličnim vinima, s ove točke posjetitelji će uživati u pogledu na vinograde obitelji Coronica dok će kušati Istarsku parmigianu by Poluotok. Na idućoj postaji, Malvaziju Istarsku i Rosè, predstavit će vinarija Franković, dok će se za gastronomski dio pobrinuti Villa Soši sa svojom bruschettom s medvjeđim lukom, cherry rajčicama i pastrami govedinom. Clai i Degrassi dočekat će šetače na četvrtoj točki s vinima Baracija Refošk i Terre bianche cuvee blanc 2017, a grah s divljači i medvjeđim lukom pripremit će Priska Thuring iz Stare škole. Magus Malvaziju i Merlot Bujštine, vinarije Benčić degustirat će se na petom punktu gdje će Circolo pripremiti porchettu u ciabatti s namazom od sira i rukole, a doživljaj će zaokružiti opuštajući zvuk saksofona.

Nakon ukupno pet kilometara ugodne šetnje stići će se do šeste točke koja spaja još dva vinara – Gambaletto s Malvazijom 2021 i Celega s Malvazijom 2023. Ova se točka smjestila kod kušaone maslinovog ulja POVE što će biti dobra prilika za degustaciju ovog ulja u kombinaciji sa selekcijom sireva OPG-a Radošević. Kod Galerije Tigor u Donjim Baredinama, šetače će dočekati pravo osvježenje za nepce – Limoncello Spritz ili Orancello Spritz popularnog Truba bara, a svi zainteresirani moći će pogledati i izložbu. Osma točka smjestila se između Brtonigle i ušća rijeke Mirne kod prekrasnog Parka prirode Škrline gdje će Cattunar predstaviti Malvaziju 4 Terre 2023 i Teran 2020, a gourmet iskustvo upotpunit će Food&Wine Primizia šugom od boškarina s palentom i šparogama.

Na devetom punktu spojit će se vinarija Bastian, s Malvazijom Istarskom i Rosèom, s restoranom Morgan, nositeljem Michelin preporuke, koji će ovom prilikom pripremiti lovačku juhu. Doživljaj će upotpuniti DJ i zasigurno oduševiti sve ljubitelje vinila hitovima 70-ih i 80-ih godina. Vinski pohod zaključit će se u podrumu obitelji Veralda degustacijom vina Ambra Orange i Brut Nature te dobrom muzikom, zabavom i neizostavnim fritulama za koje će biti zaduženi contadini iz Zajednice Talijana Nova Vas.

“Ove godine, po prvi puta, imamo čak deset punktova na kojima će se predstaviti neki od najboljih istarskih vinara u kombinaciji s poznatim lokalnim ugostiteljima. Još jednom smo podigli kvalitetu eventa, a dobro promišljen spoji vina i hrane osigurat će eno-gastronomski užitak za pamćenje, dok će sadržaj na stazi te prirodne ljepote koje nudi ovaj kraj, sudionicima osigurati jedinstveno iskustvo“, zaključila je Michelle Pilat.

Istria Wine & Walk jedna je od mnogih gourmet manifestacija koje van glavne sezone organizira Klaster Sjeverozapadne Istre, a koji razvojem i unapređenjem istih privlači brojne domaće i strane ljubitelje vrhunske eno-gastronomske ponude u ovaj dio Istarskog poluotoka.

 


Podijelite i na drugim društvenim mrežama:
author
Od Okusi
Marketing
Kategorije
Oglasi
Booking.com
Booking.com
Facebook
Copyright © 2015 Okusi.eu | Web design & Development by: Endem
Okusi.eu izbornik