Dani smokava u gradu Krku

Kušajte gastronomske delicije na bazi smokava od 25. kolovoza do 3. rujna

Dani smokava u gradu Krku, u organizaciji Turističke zajednice Grada Krka, održavaju se od 2007. godine te slave cijenjenu voćku Mediterana, smokvu, koja je stoljećima hranila otočno stanovništvo. Posvećeni primarno edukaciji gostiju i lokalnog stanovništva o smokvi, u svim njenim aspektima, Dani smokava istodobno turistički brendiraju grad Krk i otok Krk kao autentično gastronomsko odredište.

 

 

 

Program manifestacije je bogat i zanimljiv i laicima i stručnjacima, gastronomskim znalcima i gurmanima, gostima i domaćinima, a uključuje prodajno-izložbeni dio koji će, među ostalim, nuditi i visoko kvalitetne proizvode od smokava – od džemova, smokvenjaka, čokolade s kokosom i smokvama, svježih i suhih smokava do prirodne kozmetike sa smokvom te rukotvorina i ukrasne i uporabne keramike na temu smokve – ali i gastronomsku ponudu ugostiteljskih objekata, koja se tih dana bazira na smokvama.

Osim individualnog savjetovanja o uzgoju smokava, možete sudjelovati i na radionicama izrade suvenira na temu smokve (od gline ili filcane krčke ovčje vune), radionici slikanja Art&Wine te stručnim predavanjima.

 

RADIONICA ART&WINE

Likovna radionica Art & Wine je zabavno-edukativno-kulturni program zamišljen kao slikarska zabava, koja ne zahtjeva prethodno iskustvo u slikanju. Uz stručnu suradnicu, u opuštenoj atmosferi, slikamo likovna djela, po izboru, u tehnici akril na platnu. Ovogodišnji motiv likovne radionice je smokva, koja je zbog svoje svevremenosti, ukusa i izgleda ploda i lista izvor inspiracije mnogim slikarima.

Materijal osigurava organizator, a jedino što vi trebate donijeti je opuštenost i ljubav prema likovnoj umjetnosti. Vrijeme održavanja: 3. rujna u 18:00 sati

 

 

Na Danima smokava očekuje vas i bogat glazbeni program – detaljni program je na ovom linku.

Popis sudjelujućih ugostiteljskih objekata te njihovu ponudu za 17. Dane smokava pronađite na web stranicama Turističke zajednice grada Krka.


  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Predmet

  Spam zaštita

  ID slike

  Vaša poruka

  [wpgdprc "Upotrebom ovog kontakt obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje Vašim podacima na ovoj web stranici."]


  Podijelite i na drugim društvenim mrežama:
  author
  Od Okusi
  Marketing
  Kategorije
  Oglasi
  Booking.com
  Booking.com
  Facebook
  Copyright © 2015 Okusi.eu | Web design & Development by: Endem
  Okusi.eu izbornik