Brusnice i pecan nuts su dva sastojka koja su tipična za američku kuhinju i to posebno oko praznika Thanksgiving – Dana zahvalnosti. Pecan orasi su slični običnim orasima i ako ih ne možete nabaviti uzmite obične, domaće orahe. Brusnice bi trebale biti svježe no dobro mogu poslužiti i smrznute ili u nuždi, ako ni njih nemate uzmite borovnice ili neko drugo voće, ukoliko brusnice nikako ne možete nabaviti. Torta se priprema kao Tarte Tatin što znači da je “izvrnuta” i voće se zapeče na dnu, na sloju šećera i maslaca (karamela).

Sloj s brusnicama ispadne kiseo i sladak istovremeno, te hrskav zbog oraha i s neodoljivim okusom maslaca. Biskvit se može pripremati i s jogurtom, ako nemate kiselog vrhnja, a oboje mu daju finu sočnost i nimalo suhoće. Tortu možete poslužiti s tučenim vrhnjem (šlagom) ali to i nije potrebno jer zbog jarkih boja izgleda dovoljno bogato i izazovno.

 

Autorica recepta, blogerica Ivana Lalicki već godinama živi u Americi, nedavno je izdala kuharicu s američkim receptima a za nas pripremila i opis jelovnika za Thanksgiving.