Ako želite stvarno dobru Panna cottu (ili kuhanu kremu), potrebno je kosristiti pravu vaniliju ili dovoljno (po mogućnosti domaćeg) vanili šećera od prave vanilije, a ne nekim instantnim umjetnim rješenjem. Nije loše dodati mlijeko iako se naravno može koristiti i samo slatko vrhnje.

Ovisno o veličini posudica, količina je dostatna za 6-8 porcija. Panna cotta se može i istresti iz posudica i poslužiti prelivena umakom. U tom slučaju ripremljene posudice premazati uljem od suncokreta kako bi gotova, ohlađena panna cotta što bolje skliznula van. Ako ih navlažite vodom površina im možda neće biti tako lijepa kao kad se naulje.

Još vruću panna cottu dakle uliti u te nauljene posudice i staviti na barem 3 sata u hladnjak prije posluživanja i preokretanja na tanjuriće.

Umjesto želatine možete koristiti i agar agar prah.

Od voća se može koristiti i višnje, trešnje, marelice, mango i slično voće. U nedostatku svježeg ili smrznutog voća, moguće je koristiti i marmeladu koja nije preslatka, malo ju zagrijati te uredno podijeliti po panna cotti ili oko nje.