Pazi što jedeš

Danas je svečanim otvorenjem i službeno započela trodnevna manifestacija „Pazi što jedeš“ koja se ove godine održava od 20.-22.10.2017. godine u Circolu, Pula. Manifestacija ima za cilj promoviranje zdravog načina življenja i prehrane te prenošenje znanja o tradicionalnim receptima. Organizator je pripremio brojne radionice, stručna predavanja, prikazivanja etnografskih filmova te sajam certificiranih ekoloških proizvoda. Zahvaljujući raznovrsnom programu svaki posjetitelj može pronaći nešto za sebe.

Voditeljica ovog projekta, mr. sc. Tanja Kocković Zaborski iz Etnografskog muzeja Istre u Pazinu održala je kratak govor povodom otvaranja manifestacije “Pazi što jedeš” te na taj način pozdravila sve posjetitelje. Među brojnim posjetiteljima prvog dana manifestaciju su posjetili i predsjednica Županjiske komore, Jasna Jaklin Majetić, zamjenica gradonačenika Pule, Elena Puh Belci, predstavnici Sveučilišta u Puli te predstavnici lokalnih akcijskih grupa iz Istre.

Program je nastavljen prezentacijom i degustacijom Pazinskih cukerančića. Posjetitelji su bili oduševljeni zanimljivom prezentacijom koju je vodila Robertom Krivičić (LAG Središnja Istra) te s samom metodom izrade cukerančića koju je vješto prezentirala Davorka Šajina iz Agroturizam Ograde.

Veseli i činjenica da su mlađe genaracije prepoznale brojne koristi koje pruža ova manifestacije te se pridružili radionicama koje su danas bile organizirane su najmlađe posjetitelje. Tako su najmlađi školarci naučili kako spremiti zdravi I ukusni voćni smoothie te su se dobro zabavili u likovnom dijelu radionice.

U sklopu manifestacije na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” održao se “Studentski dan” osmišljen kao platforma za studente koji su na taj način predstavili rezultate svojih istraživanja i zaključke na temu prehrane, održivog razvoja i ekologije.

U sklopu dijela manifestacije pod nazivom „Dnevni boravak“ održana je prezentacija eko bire KAMPANJOLA. Svi zainteresirani ljubitelji piva imali su priliku saznati nešto više o ekološkoj proizvodnji, ali i degustirati eko biru uz prigodni eko čips od batata.

Posjetitelji su tijekom cijelog dana mogli posjetiti i sajam s preko 30 ekoloških izlagača iz cijele Hrvatske. Na sajmu su ljubitelji kvalitetne zdrave hrane kupovali razne proizvode, od povrća, maslinovog ulje, do kozjeg sira i raznih drugih delicija.


  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Predmet

  Spam zaštita

  ID slike

  Vaša poruka

  [wpgdprc "Upotrebom ovog kontakt obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje Vašim podacima na ovoj web stranici."]


  Podijelite i na drugim društvenim mrežama:
  author
  Od Okusi
  Marketing
  Kategorije
  Oglasi
  Booking.com
  Booking.com
  Facebook
  Copyright © 2015 Okusi.eu | Web design & Development by: Endem
  Okusi.eu izbornik