Domaća krema za ruke

Po velikoj se hladnoći mnogima ruke poprilično suše i postaju hrapave a ponekad se na površini stvaraju i sitne ranice koje teško zarastaju. Moderne kreme često imaju sastojke koje ne pomažu rješenju ovog problema. Pripremite sami svoju kremu za ruke, od sastojaka koje biste mogli i pojesti a koji će kožu izlječiti i nahraniti te zaštititi. Ovo je kombinacija sastojaka koje nalazimo u zdravoj hrani. Sve sastojke možete pronaći u trgovinama zdravom hranom, uglavnom u onim bolje opremljenim. Vitamin E kupite u apoteci u obliku uljanih kapsula. Vitamin E je vaš saveznik ukoliko želite lijepu kožu, a i kosu.

 

recept za kremu za ruke

 

Ova krema nije samo krema za ruke, možete je koristiti za cijelo tijelo ali i kao masku za kosu. Rezultat će biti odličan!

Moje ruke (na slici gore), su prije dva dana bile crvene, iziritirane, suhe i hrapave. Ovo je rezultat poslije dva dana korištenja kreme. Mažite kožu i nekoliko puta u toku dana, pogotovo ako je oštećena.

Sastojci:

45 g kokosovog ulja

35 ml bademovog ulja

45 g shea maslaca

45 g kakao maslaca

1 kapsula vitamina E

1 žlica meda

nekoliko kapi esencijalnog ulja lavande (daje miris ali možete ga izostaviti jer nije presudno za kvalitetu same kreme)

recept za kremu za ruke

Sastojci za kremu

Priprema:

 

Sve sastojke osim meda stavite u manju posudicu pa zagrijavajte na tihoj vatri kako bi se sve otopilo, miješajući povremeno dok ne dobijete teksturu ulja. Kokosovo ulje, shea maslac i kakao maslac mogu biti tvrđi nego što očekujete pa budite strpljivi.Potom dodajte med i sve dobro promješajte. Ulijte u čistu teglicu i ostavite da se na sobnoj temperaturi potpuno stegne – za to će biti potrebno nekoliko sati. Nemojte satvljati u hladnjak jer će tekstura biti loša, mada se kvalitet same kreme neće promijeniti. I to je to! Kremu nanosite po potrebi, nakon pranja ruku ili suđa ali i pred spavanje. Držite je zatvorenu.

 

recept za kremu za ruke


  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Predmet

  Spam zaštita

  ID slike

  Vaša poruka

  [wpgdprc "Upotrebom ovog kontakt obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje Vašim podacima na ovoj web stranici."]


  Podijelite i na drugim društvenim mrežama:
  author
  Od Milica Šumaković
  Marketing
  Kategorije
  Oglasi
  Booking.com
  Booking.com
  Facebook
  Copyright © 2015 Okusi.eu | Web design & Development by: Endem
  Okusi.eu izbornik