Kako dočekati Sveta tri Kralja 6. Siječnja ako ne Kraljevskim kolačem. Dreikönigskuchen pripremljen na ovaj način i ispečen u obliku sunca je tipičan za Švicarsku i dijelove Njemačke.

Pod istim imenom ali drugim oblicima je poznat u mnogim zemljama, od Francuske i Engleskoj pa do Portugala i Meksika. Oko Silvestrovog je Lisabon prepun ovih kolača koji se nazivaju Bolo Rei i izgledom podsjećaju na krunu s dragim kamenjem.

U Francuskoj se pak jedu dvije vrste kolača, na sjeveru izuzetno ukusni Galette des Rois s marcipanskim punjenjem te na jugu Gâteau des Rois. Za većinu (ako ne i sve) je tipično u tijesto prije pečenja staviti porculansku figuricu kralja, zrno graha ili badem. Osoba koja figuricu nađe postaje jednodnevni kralj. Navodno se ovaj običaj razvio još iz starorimskih Saturnalija (i ne samo on). I za pravoslavni se Božić u pogaču sakriva kovanica koja vjerojatno korijene vuće iz istog doba.

Recept u sebi ima samo badem jer nismo željeli da netko na grahu ili porculanu polomi zube ili punjenja.  Osim toga smo umjesto grožđica dodali kandirane trešnje koje oduševljavaju djecu. Površina je isto netradicionalna za pravi Dreikönigkuchen: umjesto listića badema i krupnog šećera možete dodati i narančinu koricu te Kraljevski kolač mrvicu približiti onom portugalskom.