Ovo bismo jelo zbog paprike i ribe kod nas nazvali Fiš paprikaš ali ovdje se ipak radi o juhi koja se razlikuje od tipičnog Fiša. Ono što im je zajedničko je da se pripremaju s više vrsta ribe. U austrijskoj pokrajini Burgenland (Gradišće) i posebno na jezeru Neusiedlersee (Nežidersko jezero), jede se dosta slatkovodne ribe. Jezero je vrlo muljevitog dna ali svejedno se tu svakodnevno lovi som, šaran, smuđ ili štuka. Sve te vrste se može dodati i u ovu juhu, s napomenom da svu ribu prethodno filetirate i kuhate samo filete u potpunosti očišćene od kostiju. Šaran nije baš po svačijem ukusu i dosta je mastan pa ga je možda bolje i izbjeći. I som je dosta zasitan i dobra porcija juhe s nekoliko komada ove ribe može biti i potpun obrok a ne samo predjelo.

U Austriji su popularne i druge vrste slatkovodnih riba i svakodnevno su na jelovnicima restorana, poput pastrve ili ribe čađ (čać, u Austriji Saibling). Od ovih dviju vrsta bismo preporučili samo čađ za papriciranu riblju juhu.

Tipično za ovu juhu je, zbog utjecaja Mađarske kuhinje, dodati na kraju kiselo vrhnje i Tarana (Tarhonya) ribano tijesto. Oboje juhu čine još zasitnijom ali i mijenjaju okus. To je dakle opcija koja ne prija svakome i ne treba ju slijepo slijediti nego juhu dovršiti po želji.

U receptu je također umjesto obične mljevene paprike koristiti i dimljenu mljevenu papriku.