Guste, krem-juhice za najmlađe

Najmanjima je gusta juha često cjeloviti obrok te ju je potrebno poslužiti u gušćem stanju nego kad je pripremamo za odrasle.

Djeca vole sama dodavati sastojke u posluženu juhu. Ako imate kruha ili peciva (bijelog ili crnog) koje više nije najsvježije, možete ga narezati na sitne kockice, kratko popržiti (može i na malo maslaca) u tavi i staviti u zdjelicu ispred djeteta koje si u juhu sâmo može dodati nekoliko kockica.Neke kockice možete prije prženja umočiti i u sok od rajčice, tako da budu udvije boje. Na taj način juhe i povrće postaju zanimljiviji i dijete obično  traži još. Mogu se dodati i pinije ili suncokretove sjemenke.

Ove juhe bit će ukusnije ako ih skuhate u što manjoj količini vode ili uz dodavanje posebno pripremljenog temeljca ili bujona (bouillona) od povrća. Njegova je priprema jednostavna: u litri vode skuhajte “grincajg” odnosno zelenilo za juhu koje se može sastojati od primjerice tri mrkve, dva peršinova korijena, kriške celera i ostalog što vam je pri ruci. To mogu biti i rajčice i paprike, korabice, peršinov list, celerovi izdanci i ostalo povrće. Potrebno je voditi računa da u bujonu ne prevlada ni jedan od tih okusa.

 


Podijelite i na drugim društvenim mrežama:
author
Od Okusi
Marketing
Kategorije
Oglasi
Booking.com
Booking.com
Facebook
Copyright © 2015 Okusi.eu | Web design & Development by: Endem
Okusi.eu izbornik