Vijenac od čepova

Adventski je vijenac krug od zimzelenog granja s četiri svijeće a postavlja se u vrijeme Došašća (Adventa) kao simbol iščekivanja Božića. Svake se nedjelje u Adventu pali po jedna svijeća.
Koncept Adventskog vijenca je potekao u 16. stoljeću među Lutheranima u Njemačkoj no prvi se moderni adventski vijenac pojavio nekoliko stoljeća kasnije odnosno 1838. godine u domu za siromašnu djecu “Das Rauhe Haus” (Trošna kuća) u Hamburgu. Ovaj se običaj proširio po evangeličkim obiteljima u Njemačkoj a zatim i u susjedne i prekooceanske zemlje a da bi ga nakon Prvog svjetskog rata počeli raditi i katolici. Interpretacija simbolike adventskog vijenca je nekoliko. Zimzeleno granje predstavlja život koji ne prestaje. Iako je u srednjevjekovno doba Advent predstavljao višetjedni post u vrijeme iščekivanja ponovnog dolaska Isusa, u današnje doba predstavlja iščekivanje Božića te podsjećanje na gozbu koja uslijeđuje nakon posta na Badnje veče.  U novije doba Adventski vijenac nalazimo i kod Pravoslavnih obitelji ali uz šest svijeća koje simboliziraju dulji post, prema Pravoslavnoj (Ortodoksnoj) tradiciji. (izvor Wikipedia)
Neke obitelji adventski vijenac stavljaju i na ulazna vrata, bez svjećica. Ovo je vijenac namijenjen za stavljanje na vrata.
Za ovaj je vijenac potrebno:
– baza od spužve / stiropora promjera 32 cm
– oko 50 čepova od pluta (može i manje ako radite manji vijenac)
– pištolj sa silikonskim ljepilom
– božićni ukrasi (kuglice, trake…)
– čempresove ili borove grančice

Podijelite i na drugim društvenim mrežama:
author
Od Martina Feuer de Castro
Marketing
Kategorije
Oglasi
Booking.com
Booking.com
Facebook
Copyright © 2015 Okusi.eu | Web design & Development by: Endem
Okusi.eu izbornik