5 najneobičnijih lokala u Beogradu

Marija Zeljković, djevojka od 20-ak godina, studentica je turizma na Geografskom fakultetu, a kaže, uvijek se iznova zaljubljuje u Beograd. Svoje doživljaje i dojmove o njegovim skrivenim i neistraženim kutcima pretočila je u blog Limitless na kojem možete zaviriti u čudesni svijet kroz oči ove mlade i talentirane Beograđanke. Jedno je sigurno – jednom kad s Marijom započnete pustolovinu, više se nikad nećete osvrtati natrag, a to nam je postalo savršeno jasno onog trenutka kada nas je provela kroz najneobičnije lokale grada koji nikad ne spava…

 

Jazz bašta

Jazz bašta

Pregršt pitara s cvijećem, šarmantne stolice, raznobojni jastučići – smjestili su se na ovoj beogradskoj terasi. Dio na otvorenom je raj na zemlji tijekom ljetnih mjeseci kada je pravo osvježenje pijuckati u hladovini, nadomak uzavrelog gradskog asfalta. Svojom neobičnom lokacijom, dovoljno pristupačnom jer je u centru grada, a opet skrovitom među zidovima zgrada iz davnih dana, ova magično mjesto lako osvaja srca posjetitelja.

Jazz bašta

Njime neprestano odišu autentičnost i unikatni detalji, a atmosfera postaje neodoljiva kada se u večernjim satima iznad glava popale sijalice, dok se u pozadini stvara jazz melodija na instrumentima benda. Mala, slatka, ušuškana, topla – najbolji su sinonimi za ovo gnijezdo.

Adresa: Male stepenice 1
Radno vrijeme: od četvrtka do nedjelje, 17h – 01h

 

Jazz bašta

 

Laboratorija

 

Laboratorija

Malo atoma, po koja molekula i to vam je u Laboratorij! Tko zna što li će vam ovdje sve ‘smućkati’. Pijuckat ćete razne mikseve iz epruvete i uživati u sterilnoj bjelini ambijenta kojeg razbijaju crni detalji. Imat ćete priliku da se opustite uz fantastičnu kavu, isprobate najrazličitije voćne sheakove i obnovite sve ono davno zaboravljeno znanje iz kemije. Tematski kafić poput ovoga, pružit će Vam neponovljiv doživljaj i užitak u srcu Novog Beograda. Ipak, imajte na umu pa budite pristojni kako ne biste umjesto limunade dobili H2SO4.

Adresa: West 65, Omladinskih brigada 86-, lokal 4
Radno vrijeme: radnim danima 08h – 23h, vikendom 10h – 23h

 

Laboratorija

 

Villa Maska

Villa Maska

S obzirom na 3 nivoa koja posjeduje, ovaj lokal se s pravom naziva vila. Međutim, jedinstvenost interijera je nevjerojatna, te sam sigurna da ni u jednu sličnu vilu niste nikad kročili. Koju ulicu dalje od velebnog hrama Svetog Save i Narodne biblioteke, na ulazu u ovaj lokal dočekat će vas šarmantni automobil, prekriven travom i šarenim cvjetićima, da najavi šarenilo koje slijedi. Ovdje ćete se pored uživanja u gurmanskim delikatesama lako izgubiti u toplini bezbroj lampi i sijalica koje stvaraju ušuškanu atmosferu. Da čar bude još veća, dio ambijenta Ville Maska možete prenijeti i u svoj dom, jer su određeni predmeti u unutrašnjosti na prodaju. I za noćne ptice ovo mjesto može biti gnijezdo, jer se često organiziraju svirke i zabave pa ponekad nabasate i na bal pod maskama. Nikad se ne zna.

Adresa: Rankeova 7
Radno vrijeme: radnim danima 08h – 02h, vikendom 10h – 02h

 

 

Lorenzo & Kakalamba

Jesam li ja to s Alisom u Zemlji čudesa? Ispod mene stolica s pozadinom druge žene, a iza ugla me motri lampa za koju ne bih sa sigurnošću reći da nije živa. Šareno, šareno, šareno. Gomile načičkanih skulptura smjenjuju se s raznobojnim glomaznim lusterima, i više nitko nije siguran što je na nebu, a što na zemlji. Interijerom dominiraju zlatna i crvena boja, a na zidovima vam zalogaje broje lica s mnogobrojnim šašavim portretima. I ne čudite se ako svaki put kad se nađete u ovom lokalu pomislite da je nešto u njegovom izgledu promijenjeno. Ipak je nemoguće odjednom pohvatati toliko dragulja.

Adresa: Cvijićeva 110
Radno vijeme: svaki dan, 12h – 00h

Lorenzo & Kakalamba

Cafeteria gardoš

U dijelu Beograda koji ima najveću dušu smjestio se mali raj za kavoljupce. Kroz srce starog Zemuna, uz kaldrmu i zvuk vjetra s Dunava, dopire miris opijuma za njuh – poznatijeg kao kava. Rustičan ambijent sa starinskim detaljima, šarmantnom drvenarijom i gvozdenom kočijom s tikvama, natjerali su me da se zaljubim u ovo mjesto na prvi pogled. Sve je tako maleno, toplo, srdačno i nesvakidašnje. Na korak od rijeke, na dva od Gardoš kule, a na pravom mjestu da razgali srce čovjeka. Upoznah neki drugi svijet u Beogradu, neobjašnjivu bezvremenost u vremenu.

Adresa: Njegoševa 53
Radno vrijeme: svaki dan, 10h – 23h

 

Cafeteria Gardoš

 

Lorenzo & Kakalamba

 

Autor teksta: Marija Zeljković – Limitless

Pripremila: Darja Paskojević

Izvori fotografija:

Jazz basta

Laboratorija 1, Laboratorija 2, laboratorija 3, Laboratorija 4

Vila Maska

Lorenco i Kakalamba 1, Lorenco i Kakalamba 2

Marija Zeljković

 

Laboratorija


Podijelite i na drugim društvenim mrežama:
author
Od Okusi
Marketing
Kategorije
Oglasi
Booking.com
Booking.com
Facebook
Copyright © 2015 Okusi.eu | Web design & Development by: Endem
Okusi.eu izbornik