U Kini i Japanu se oko Lunarne Nove godine pripremaju okruglice od rižinog brašna sa slatkim punjenjem. U Kini je to punjenje od predobre paste od crnog sezama – Tang Yuan  a u Japanu su poznate razne vrste Mochija. Daifukumochi ili Sakuramochi su samo neki od njih a na zapadu se za sve varijante ustalio upravo naziv mochi. Rižine okruglice se na istoku najčešće pune pastom od Azuki graha (ima ga i kod nas!) ali ih možete doista puniti čime želite, čak i kikiriki pastom ili jednostavno peanut butterom. Crni sezam je uz Azuki grah ipak najukusnija varijanta a osim toga je i vrlo ljekovit. 

Gotove kuglice možete ali i ne morate uvaljati u ribani kokos. Možete ih uvaljati u rižino brašno, sezam ili kakao prah.

Kao desert su po osobi dovoljne najviše 2-4 okruglice i možda je za početak bolje napraviti samo pola količine svega. Također se može dogoditi da vam za tijesto treba više vode pa je najbolje početi s manjom količinom brašna i polako dodavati vodu. No više o tome u receptu ispod.

Kinezi razne vrste okruglica (dim sum) kuhaju na pari pa je i ovo možda jedna od mogućih alternativa kuhanju u vodi. Okruglice su vrlo prikladne za zamrzavanje – prije kuhanja!