Salon čokolade

SALON DU CHOCOLAT

 

Prošlog je vikenda (5. – 7. veljače) u Bruxellesu održan degustacijsko-prodajni „Salon čokolade” (Salon du chocolat) koji je prema očekivanjima bio odlično posjećen. Na izložbenom prostoru Brussels Expo (Heizel) okupilo se 50-ak izlagača iz Belgije i inozemstva, ponajviše vodećih igrača u svijetu slastičarstva i kulinarstva, ali i iz sektora mode, turizma, izdavaštva i drugih. Kraljica događanja na ovom Salonu bila je, dakako, čokolada, no na svakom je koraku bilo i drugih slastica, poput sladoleda, kolača, nugata, bombona, peciva, pa čak i pića.

Za Belgiju čokolada je važan izvozni proizvod, i njezin je status neupitan. Potrošnja čokolade po glavi stanovnika iznosi čak 7,5 kg – nemala brojka! – a koliko je čokolade besplatno konzumirano prošlog vikenda na Salonu, možemo samo nagađati. Dojma sam da su domaćini sa štandova ipak bili prilično velikodušni jer je gotovo na svakom štandu bilo besplatnih degustacija čokolada i pralina, a ponegdje su ih dijelili šakom i kapom. Nije se štedjelo truda u pogledu organizacije izložbi, prezentacija, kuharskih i slastičarskih radionica…

Kao šlag na torti, belgijski su modni kreatori pokazali raskoš svojeg nadahnuća održavši reviju haljina od čokolade i čokoladnih detalja. Izlagala su tu i neka zvučna imena, poput Edouarda Vermeulena iz modne kuće Natan, koji već godinama oblači belgijsku ikonu stila kraljicu Mathildu, pa i neke druge europske okrunjene glave.

Složim li, dakle, bombonijeru od svega viđenog na Salonu, izgledalo bi to ovako: red povijesti (priča o nastanku prve praline, rođene sada već davne 1912. u belgijskoj slastičarskoj kući Neuhaus, u kojoj je tata Jean izmisio pralinu, a mama nimalo nevažniju kutiju u kakvoj se praline prodaju i dan danas), zatim red sadašnjosti (što ima nova u industriji slastica + spravice i pomagala za čokoladne kreativce), i naravno red budućnosti (hej, uvijek može luđe, slađe i kreativnije!). Tko zna gdje je tu kraj?

Chocolat, j’adore!


  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Predmet

  Spam zaštita

  ID slike

  Vaša poruka

  [wpgdprc "Upotrebom ovog kontakt obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje Vašim podacima na ovoj web stranici."]


  Podijelite i na drugim društvenim mrežama:
  author
  Od Sanja Željeznjak
  Marketing
  Kategorije
  Oglasi
  Booking.com
  Booking.com
  Facebook
  Copyright © 2015 Okusi.eu | Web design & Development by: Endem
  Okusi.eu izbornik