Naučite skuhati najbolji fiš paprikaš

Naučite spremati najbolji fiš paprikaš i provedite dan ili vikend u Lipiku!

Već sam prizor ukusnog kotla, zagrijat će promrzle ruke i srca u ovoj hladnoj jeseni a toplina nigdje ne živi ljepše doli u Slavoniji. Požeško – slavonska županija domaćin je manifestacijske atrakcije u pripremi fišpaprikaša. Slavonci su poznati kao vrhunski domaćini i majstori gastro zanata a Lipičani će vam to dostojno pokazati te vas naučiti brojnim trikovima vrhunskog fišpaprikaša.

Kad i gdje?

30.rujna 2017., od 15 sati u parku kod Jelkinog brijega u Lipiku.

Ponajbolji natjecatelji Slavonije, koji su u „ribo-lovu“ za najboljeg majstora Lipika u kuhanju fišpaprikaša, će ujedno i vas podučiti u pripremanju ovog jela.

U Lipik dolazi preko 50 natjecatelja iz kontinentalne Hrvatske, kako bi se natjecali u pripremi poznatog slavonskog jela. Lipik kao prvi slavonski grad do metropole je idealno mjesto za sretno povezati stoljetno iskustvo i znanje.

U Lipik dolaze i prvaci Državnog natjecanja 2016. godine, zatim prošlogodišnji pobjednici, stari ribiči, ali i mlade majstorice i majstori. Uz to, grad Lipik pruža i besplatan slavonski koncert Krunoslava Kiće Slabinca, besplatno nudi i šarane, kao glavni sastojak, a nagrade su i više od 500 kuna.

 

 

Pozivamo vas da se prijavite na sudjelovanje na ovogodišnjoj fišijadi, ali i dođete zabaviti uz edukaciju te uz dobru zabavu provjerite svoja kulinarska umijeća, sklopite nova poznanstva te saznate pokoju tajnu vještih majstora ovoga zanata.

Cijeli će se dan nuditi besplatan fiš za posjetitelje, pratiti živa glazba i ugostiteljska ponuda, vozit će kočija Državne ergele Lipik sa lipicancima i mali vlakić za djecu, bit će lunapark, te će biti organizirana turistička razgledavanja grada za najavljene posjetitelje.

U Lipiku je moguć povoljan smještaj u apartmanima i u privatnom smještaju, a sljedećeg se dana možete opustiti uz masažu, u bazenu sa geotermalnom vodom Toplica Lipik ili jahanjem na poznatim lipicancima na Državnoj ergeli Lipik.

Ugrijte se uz najbolje fišpaprikaše, najedite se i odlično se zabavite!

Više informacija na: facebook stranicama Turističke zajednice grada Lipika, a prijaviti se možete na 098/575-335, 034/421-600 ili na tz.lipik@gmail.com.

Turistička zajednica grada Lipika

Turistička zajednica Požeško – slavonske županije

fotografije preuzete: Turistička zajednica grada Lipika

 

 


  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Predmet

  Spam zaštita

  ID slike

  Vaša poruka

  [wpgdprc "Upotrebom ovog kontakt obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje Vašim podacima na ovoj web stranici."]


  Podijelite i na drugim društvenim mrežama:
  author
  Od Anita Žuvela
  Marketing
  Kategorije
  Oglasi
  Booking.com
  Booking.com
  Facebook
  Copyright © 2015 Okusi.eu | Web design & Development by: Endem
  Okusi.eu izbornik