Sakura: fantastična sezona cvata trešnje u Japanu

U Japanu uskoro započinje sezona cvata trešnje, poznata kao sakura, a signalizira početak proljeća. Ovaj je godišnji događaj toliko značajan da postoje predviđanja koja pokazuju točno kada i gdje se očekuje cvjetanje trešnje. Iz perspektive neke neupućene osobe, ovakvo uzbuđenje može izgledati prekomjerno – no ovaj nadasve delikatan i veličanstven proces jedan je od najljepših prizora koje možete vidjeti. Ako se uzme u obzir činjenica da se događaj sakure proteže kroz maksimalno dva tjedna, razumljivo je kako bi ljudi htjeli saznati kada će nastupiti period između “kaika” (pupanja) i “mankai” (punog cvata) kako bi što više iskoristili “hanami” (sezone gledanja cvjetova).

Japanska meteorološka korporacija (JMC) objavila je najnoviju prognozu procvata trešnje. Prognoza se temelji na različitim čimbenicima, kao što su niske temperature tijekom jeseni i zime, kumulativne temperature, prethodne podatke i status rasta trešnje. Za 2019. predviđa se da će sakura u Tokiju doći do vrhunca cvatnje oko 29. ožujka. Fukuoka bi trebao vidjeti cvjetove već 18. ožujka a puni se cvat očekuje dan ranije od Tokija – 28. ožujka, dok će Nagoya puni cvat imati 30. ožujka.

Sakura u Tokyu trebala bi početi cvjetati 21. ožujka. Međutim, očekuje se kako će se neka područja na južnom Kyushu otvoriti tjedan dana kasnije nego inače, poput Nagano, s cvjetovima kojima se predviđa otvaranje 8. travnja.

U hladnijim područjima Sjevernog Japana sezona procvata trešnje obično se događa kasnije od ostatka zemlje. Predviđa se da će se sakura u Aomori u regiji Aomori otvoriti 23. travnja. Posljednji cvjetovi trešanja predviđeni su u Hokkaidu: Sapporo 7. svibnja.

 

 

Sapporo (Hokkaido)

Predviđanje pupanja: 3. svibnja

Puni cvat: 7. svibnja

 

Aomori (prefektura Aomori)

Predviđanje pupanja: 27. travnja

Puni cvat: 30. travnja

 

Sendai (Miyagi prefektura)

Predviđanje pupanja: 6. travnja

Puni cvat: 12. travnja

 

Fukushima (prefektura Fukushima)

Predviđanje pupanja: 26. ožujka

Puni cvat: 6. travnja

 

Kyoto

Predviđanje pupanja: 23. ožujka

Puni cvat: 31. ožujka

 

Hiroshima

Predviđanje pupanja: 20. ožujka

Puni cvat: 30. ožujka

 

Tokyo

Predviđanje pupanja: 21. ožujka

Puni cvat: 29. ožujka

 

 

Autorica: Darja Paskojević

Izvor: Travel-advisor.eu


Podijelite i na drugim društvenim mrežama:
author
Od Okusi
Marketing
Kategorije
Oglasi
Booking.com
Booking.com
Facebook
Copyright © 2015 Okusi.eu | Web design & Development by: Endem
Okusi.eu izbornik