Vinarija Arman iz Istre proizvodi ponajbolja vina

Istinski zaljubljenici u vino složit će se da je proces stvaranja vina izravno povezan s umjetnošću.

Vještina vinara se naime, poput vještine umjetnika, ogleda u balansiranju elemenata i otkrivanju načina na koji će svaki od njih probuditi naš senzibilitet.

 

 

Da je tome tako, možete se uvjeriti u obiteljskim vinogradima i podrumu Marijana Armana, u selu Narduči u blizini Poreča (Vižinada).

Tu se smjestila obitelj Marijana Armana koja na južnim padinama doline rijeke Mirne, tradicionalno stvara kolekcije ponajboljih istarskih vina.

 

Istarsko vjenčanje

 

Inspirirani pogledom na zidine Grožnjana i zelenu dolinu rijeke Mirne, doživjet ćete umjetnost svježe malvazije na jednom od najljepših položaja u Istri.

Dok upijate mirnoću starih ili netom zasađenih vinograda i maslinika, saznat ćete kako je iz pradjedovog nasada malvazije, starog stotinu godina, nastala pobjednička malvazija Grand Cru Marijana Armana.

 

 

“Ne volimo reći da uzgajamo lozu, već da se međusobno odgajamo i upoznajemo. Mi ne proizvodimo, već živimo vino,” tvrde Armanovi. “Loza je oduvijek bila temeljem egzistencije naše obitelji, a s vremenom je prerasla u razlog za život. Najveći se preokret dogodio sredinom 1990-tih, u vrijeme takozvanog Vinskog proljeća. Među prvima smo entuzijastima modernizirali svoj podrum i krenuli u suvremenu, kvalitetnu proizvodnju vina. Ta je spoznaja «davala kuraja» i nametala nove izazove jednoj novoj generaciji vinara. Sa generacije na generaciju (s oca na sina, od nona na unuka) prenosilo se znanje i ljubav prema istrijanskoj zemlji, lozi i vinu; svjesni smo toga danas kada je kvaliteta istarskih vina postala uzorom ostalima. Mislimo da se bavimo najljepšom umjetnošću na svijetu – vinom.”

Pjenušac Stanzia brut

 

U pomno uređenom prostoru vinarije pogled će vam privući više od 130 godina star Baumbachov klavir na kojem je i legendarni hrvatski glazbenik Boško Petrović znao „puknuti“ dva akorda prije nego bi započeo svoje redovite vinske meditacije.

 

Dok časteći nepce kapljicom istarske Malvazije šećete nepreglednim, vijugavim, starim ili tek podignutim vinogradima i maslinicima u daljini nazirući more i Alpe, izgubiti ćete se u dimenziji vremena, slobodni od svakodnevice, briga i gradske vreve.

Potaknuti stvaralačkim duhom obitelji Marijana Armana, i vi ćete se prepustiti otkrivanju čudesnih nota njihove malvazije, chardonnaya, sauvignon blanca ili terana.
Uživajte u autentičnoj interpretaciji vina i upoznajte njegove autore.

Čuvamo vam mjesto u prvim redovima!

Kontakt: info@arman.hr

www.arman.hr

 

 

Vinogradi Arman kod Vižinade u Istri

 

Fotografije: Vina Arman

Izvor: Explore Croatia


Podijelite i na drugim društvenim mrežama:
author
Od Okusi
Marketing
Kategorije
Oglasi
Booking.com
Booking.com
Facebook
Copyright © 2015 Okusi.eu | Web design & Development by: Endem
Okusi.eu izbornik