U Rijeci kreće nova Ri gastro sezona!

Nakon kratkog zimskog odmora i dolaskom proljeća kreće nova Ri gastro sezona. A namirnica koja je zbog svojih detoksikacijskih svojstava najbolja za nove početke svakako je šparoga. Domaćin predstavljanja Tjedna šparoga ovoga je puta bio Bistro La Rose, a riječke gastro dane najavili su Ines Boban Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke, Suzana Jovičić iz Bistroa La Rose, Dalibor Horvat, predsjednik Humanitarne udruge „Riječko srce“ i Miroslav Palinkaš, tajnik Udruge vinara Žlahtina.

Kraljevsko povrće, riznica zdravlja, hrana, lijek i afrodizijak… epiteti su kojima obožavatelji širom svijeta opisuju svoju opčinjenost šparogama, a od pamtivijeka je smatraju simbolom buđenja života i prirode. Šparoga (lat. Asparagus) ubraja se u najstarije samonikle kulture Mediterana, o čijoj ljekovitosti postoje tisućljetni zapisi. Manifestacija Ri gastro posvetit će se šparogi od 19. do 26. travnja, razdoblje u kojem će ugostitelji Rijeke i okolice nuditi maštovite, fine, ali i cijenom pristupačne delicije.
Osim svog hedonističkog karaktera, Ri gastro dani imaju i svoju humanitarnu stranu – u srijedu 19. travnja od 18.30 do 20 sati održat će se humanitarna Gourmet priča na kojoj će ugostitelji predstaviti dio svoje ponude na temu šparoga, a zalogaji će se prodavati po cijeni od 10 kn. Okupljene će kroz program voditi Lena Stojiljković, a u glazbenom dijelu će nastupiti Melanija Acoustic Trio. Sav prihod od prodaje delicija namijenjen je akciji Humanitarne udruge „Riječko srce“ za odjel onkologije i hematologije Dječje bolnice Kantrida. Gourmet priča je u potpunosti poklon riječkih ugostitelja koji doniraju svoje gastro kreacije, a oni ugostitelji koji neće biti u mogućnosti sudjelovati u ovoj lijepoj priči pred Zajcom, sredstva će uplatiti direktno na račun udruge „Riječko srce“. Nakon Gourmet priče, u 20 sati, slijedi koncert „Gloria“ u izvedbi orkestra, zbora i solista Opere HNK Ivan pl. Zajca

U Ri gastro – Tjednu šparoga sudjeluju: Bar Bar, Restoran Aerosteak, Bistro restoran Kostrenka, Bistro pizzeria Maslina na Zelenom trgu, Bistro Placa 51, Bistro La Rose, Konoba Blato, Belgian Beer Café – Brasserie As, Restoran hotela Continental, Konoba Feral, Restoran Gardens, Restoran Porto Grillo, À la carte Restaurant Kamov, Konoba Na kantunu, Restoran Mladenka, Konoba Nebuloza, Restoran konoba Municipium, Restoran Botel Marina, Restoran Morčić, Restoran Ronjgi, Konoba Tarsa te Udruga vinara Žlahtina (Vinarija Pavlomir, PZ Vrbnik, Vinarija Katunar, Vinarija Šipun, Vinarija Nada, Vinarija Toljanić).

Odaberite svoje omiljeno mjesto (ili njih više) gdje ćete uživati u šparogama i – u slast!

Meniji ugostitelja koji sudjeluju u Ri gastro – Tjednu šparoga dostupni su na stranici rigastro.visitRijeka.hr

7 namirnica – 7 dana – 7 Ri gastra
U 2017. godini Ri gastro dani održat će se u sedam termina i svaka od odabranih sezonskih namirnica bit će zvijezda u svojih tjedan dana – šparoge, srdele, trešnje, smokve, lignje, bakalar i čokolada. Ugostitelji grada Rijeke i okolice u tih će 7 prigoda u trajanju od 7 dana pokazati svu raskoš zadanih 7 namirnica, njihovu uporabnu vrijednost, maštovitost u pripremi, tradicionalne i posve nove recepte te cijelu paletu finih okusa koji potječu od samo jedne, male, ali beskonačno vrijedne sezonske namirnice.
Primarni cilj manifestacije Ri gastro bio je i ostao očuvanje tradicije prehrane naših starih i njeno vraćanje na jelovnike domaćinstava i restorana. Organizaciju potpisuju Turistička zajednica grada Rijeke uz potporu Grada Rijeke, u suradnji s ugostiteljima Rijeke i okolice.


  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Predmet

  Spam zaštita

  ID slike

  Vaša poruka

  [wpgdprc "Upotrebom ovog kontakt obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje Vašim podacima na ovoj web stranici."]


  Podijelite i na drugim društvenim mrežama:
  author
  Od Okusi
  Marketing
  Kategorije
  Oglasi
  Booking.com
  Booking.com
  Facebook
  Copyright © 2015 Okusi.eu | Web design & Development by: Endem
  Okusi.eu izbornik