Tjedan Blatske kuhinje u Rijeci

U konobi Blato u Rijeci u vremenu 05.02.-10.02.2018. održava se Tjedan blatske kuhinje, kako bi tom prilikom dragim sugrađanima i posjetiteljima mogli prezentirati okuse i mirise Blata (otok Korčula), odnosno autohtona blatska jela, pripravljena prema originalnoj recepturi, a ujedno i karakteristična i za ovo pokladno razdoblje.

Također, uz ponuđena jela, ide i desert, autohtoni kolač blatska Lumblija, odnosno starinski kolač koji se u Blatu na otoku Korčuli priprema već preko 200 godina, i priprema se od posebnih sastojaka,  a njezin neizostavni sastojak je varenik. Vrijeme kada se lumblija peče je doba sjećanja na najmilije, početkom studenog. Po tome je održala svoje značenje u početnom obliku, sjećanje i vezu s voljenom osobom, a danas često znači i vezu sa rodnim krajem. Zbog svojih sastojaka lumblija je trajni kolač koji, što je stariji, to je ukusniji. Poklanja se obitelji, prijateljima i susjedima. “Ne zaboravi me” poruka je koja se svake godine šalje i dugo, dugo traje.

Isto tako, dana 9.veljače 2018.godine (petak) u konobi Blato, održati će se i službeno predstavljanje jedinstvenog kolača blatske Lumblije u zajedničkog organizaciji Blata 1902 d.d. podružnica Rijeka, Blatskih fižula ustanove u kulturi i Turističke zajednice općine Blato, nakon čega će ova slastica, biti u stalnoj ponudi Konobe Blato u Rijeci.

 

 

Pripremat će se autohtona jela prema originalnoj recepturi:

 

-slana riba

-vara

-hobotnica na salatu

-popara

-bakalar lešo

-blatska pašticada

-pogače

 

Desert: blatska lumblija i prošek

 

Dođite i uživajte u okusima i mirisima Blata.

 

Konoba Blato

TITOV TRG 8C

Rijeka

 

 

 

 

 

 


Podijelite i na drugim društvenim mrežama:
author
Od Okusi
Marketing
Kategorije
Oglasi
Booking.com
Booking.com
Facebook
Copyright © 2015 Okusi.eu | Web design & Development by: Endem
Okusi.eu izbornik