Počinju Dani školjaka u sjeverozapadnoj Istri

Jedna od prepoznatljivih i sad već tradicionalnih gourmet manifestacija sjeverozapadne Istre su Dani školjaka koji se održavaju u periodu od 14. veljače do 20. ožujka. Cilj ove manifestacije je predstaviti tradicionalna jela i obogatiti predsezonsku turističku ponudu pružajući priliku svim gurmanima da okuse odlične školjke Jadranskog mora poput kanaštrela, kapešanta, pedoća, dondola, mušula i oštriga.

„Dani školjaka još je jedna, sad već tradicionalna manifestacija, kojom predstavljamo istarsku gurmansku kulturu. Vrsni chefovi naših restorana i konoba i ove godine predstavit će ovu deliciju u različitim jelima pripremljenima na tradicionalan, ali i moderan način. Uz uživanje u sjajnoj hrani, bit će to i prilika za sve goste da uživaju u istarskim ljepotama i u zimskom izdanju, a da Istra ima itekako puno ponuditi i u ovom razdoblju najveći je dokaz posjećenost koja je iz godine u godinu sve veća. Ovakvim manifestacijama sjeverozapadna Istra profilira se kao destinacija za cijelu godinu, a pružaju priliku za isticanje lokalne kulture i običaja, kako u pripremanju školjaka, tako i uživanju u svim ostalim blagodatima koje nudimo u našim destinacijama“, izjavio je Milovan Popović, direktor Turističke zajednice grada Umaga.

 

Za kulinarske delicije tijekom ove manifestacije pobrinut će se restorani Astarea i Silvano u Brtonigli, konoba Nono i Tre Volti u Umagu, Porto Salvore, Toni i Vilola u Savudriji, Lux Casinò Hotel Mulino u Bujama te Gatto nero, San Benedetto i Tomato u Novigradu koji su sastavili posebne menije s autohtonim namirnicama po promotivnim cijenama.

„Gourmet manifestacije važan su segment lokalnog turizma te postaju sve veći motiv dolaska turista iz stranih zemalja na ovo područje, a nama daju priliku da posjetitelje upoznamo s našim kulinarskim umijećem. Kod nas u Viloli posebna se važnost pridaje kontinuiranom praćenju gastronomskih trendova, a naše vrijedno osoblje kombinira tradiciju i nove ideje kako bi na što bolji način predstavili našu gastro ponudu. Što se tiče nadolazećih Dana školjaka slobodno možemo reći da smo u Viloli pripremili jednu ukusnu gourmet priču popraćenu vrhunskim vinima i maslinovim uljem i sve to domaće proizvodnje. Sigurni smo da ovim zanimljivim gourmet događanjima gradimo imidž važne gastronomske destinacije“, zaključio je Nikola Zgonjanin.

Razvoj manifestacija u pred i posezoni ima značajan utjecaj na razvoj destinacijskog turizma, a Dani školjaka odličan su povod za dolazak u sjeverozapadnu Istru tijekom veljače i ožujka.

 

 


Podijelite i na drugim društvenim mrežama:
author
Od Okusi
Najnoviji recepti
Marketing
Kategorije
Oglasi
Booking.com
Booking.com
Facebook
Copyright © 2015 Okusi.eu | Web design & Development by: Endem
Okusi.eu izbornik