Fuliranje na Fuliranje Jungle festivalu

Kako se naša suradnica fulirala na Fuliranju Jungle

“Oćes ić na otvaranje Fuliranja?”, pitala me urednica. “Oće me nahranit i zalit?”, pitala sam ja nju.
“ A valjda oće.”
“Onda idem”

I tako sam se već idući dan našla na ljetnoj verziji poznatog zagrebačkog festivala, “Fuliranje Jungle”.
 Ljetna verzija je, doduše, malo manja zbog epidemioloških mjera, al svejedno nudi dobru zabavu, slasnu klopu i fina pića.

Da bi bilo zabavnije sa sobom sam dovukla i frendicu koja je došla naoružana potvrdom da nema Coronu.
 “Asti, šta će ti to?”, pitala sam ju.
 “Neka me, pusti.”

Iako je festival na otvorenom, zbog okupljanja većeg broja ljudi, poduzete su određene sigurnosne mjere.

“Gospe ti, nadajmo se da niko nema Coronu, inače nam ne gine samoizolacija”, rekla sam frendici no ona je vec odlepršala prema prvom punktu s hranom, onom od Mate Jankovića. A tamo svake sreće… tropski hot dog, salata od hobe i tzatziki wrap… između ostalog.

 

“A jel imate išta za vegane?” pitala je frendica malog od kuhinje.
 Munula sam je u rebra i prosiktala kroz zube….

”Isse, ne sramoti me. Nisi ti vegan. Na kraju krajeva… ak nema ništa za jest, ja ću pit, nema veze. Gin je i za vegane. ”

Mali od kuhinje se, međutim, nije dao smest: ”Složit ćemo vam salatu”

“Od hobe?”, zaškiljila sam sumnjičavo prema njemu.

“Bez hobe.”

“OK, daj šta daš.”

Moram ih pohvalit i reć da su mi složili dobru salatu. 
Nastavili smo dalje. Staropramen food truck u suradnji s Marinom Medakom iz Marin Rouga je nudio pulled pork, pileće ražnjiće i burgere čiji okusi savršeno idu s pivicom. Na trećem standu, Marko Palfi spravlja tortille, pizze, pileće batkiće i smokey burgere.

“Aaaaaaa!!!”, arlauknula sam.

“Šta ti je? “, zapanjila se frendica.

“Ovde ima hrane i za mene!!”

“Šta? Cvijeća, trave, livade?”

“Veganska pizza!!! Aaaaaaaa! I krumpirići!!!”

Brže bolje sam posegla za veganskom pizzom. Tijesto je bilo prefino i spravljeno po posebnom receptu. A i lijepo od njih da su se sjetili da ne jedu svi meso nego ima izbora i za mesoždere i biljojede i sve između.
 Odma mi je sve bilo bolje, šarenije i veselije. Lagana muzika je odzvanjala Strossmayerovim Trgom, festival se punio ljudima, a mene je sad mamila gin kućica Gingle Jungle gdje su nas čekali najfiniji gin kokteli. Bila je tu i Rakijarnica, a i Le Kolač s 4 vrste prefinih sladoleda i jednim sladoledom posebno napravljenim za festival, s okusom kupine i lemongrassa.

“Čuj, ja sam se najela”, rekla je frendica.

“Ja sam se napila”, rekla sam ja.

“Oćemo doma?”

“Ajde.”

I tak zalivene i nahranjene smo se uputile s festivala.
 Sve u svemu jako ugodno provedeno vrijeme, dobra lagana ljetna zabava i odlična cuga i klopa. A nadajmo se da će drugi put bit i više klope za biljojede,” piše naša Kristina Jelčić.

 

 

Jedan od najljepših zagrebačkih parkova u svoj je zeleni zagrljaj primio novi festival Fuliranje Jungle. Kreativna agencija Kokoš ili jaje pripremila je ljetnu varijantu slasnih zalogaja i pića & vrućih ljetnih ritmova u izvedbi sjajnih DJ’a. Uz već legendarne Ozrena Kanceljaka i Tomu Ricova DJ’irat će i predstavnici Hrvatske Funk Delegacije (Bocca Sofistifunk, D-Gree, Pips, Werft, Ilko Čulić), Pepi Jogarde iz Adriatic Coastinga, Jazzozo i William Collins te Edo Maajka sa svojim DJ setom. Iris MBM džunglom je zazelenio Strossmayerov trg,  a svi biljkoljupci moći će od 17. do 19.7 i od 24. do 26.7 odabrati biljke po akcijskim cijenama uz mnoštvo stručnih savjeta, dok će dječica naučiti ponešto o biljkama pričalicama. Zadnjeg dana Festivala, 26.7. prodavat će se i biljke izložene na Festivalu.

 

 

 

Razne twistove i gastro varijacije pripremat će 4 vrsna gastro maga, Marko Palfi spravlja lagane tortilje, smokey burger, Better pizzu i street varijantu pilećih batkića, a Marin Medak priprema kombo u varijantama:  burger, pulled pork i pileći ražnjić s cous cous salatom. Tzatziki wrap, salata od hobe i tropic hot-dog odabir su Mate Jankovića, a slastičarski virtuoz, Robert Hromalić, zasladit će posjetitelje paletom prirodnih sladoleda uz jedan potpuno novi okus.

 

 

Da se pivo odlično slaže sa street delicijama već je dobro poznato, no, Staropramen svojim novim konceptom Staropramen Food Trucka ide korak dalje u pružanju sasvim novog doživljaja. Restoran na kotačima, ovaj retro dizajnirani kamion u prepoznatljivoj zelenoj boji sa zlatnim detaljima oduševljava okusima i mirisima signature ponude jela by Marin Medak, koja se odlično sljubljuju sa Staropramen pivom.  Osim pivoljubaca, na svoje će doći i ljubitelji kvalitetnih vina koji će guštati u ponudi hrvatskih vinara, kreativnim koktelima i rakijicama na The Baru i razigranim GINovima na kućici GINgle Jungle, uz promocije&degustacije.

 

 

Legendarni graffiter Krešimir Golubić organizira za klince i klinceze od 10 do 15 godina radionice crtaonice u nedjelju 19. i 26.7. od 10 do 17 sati, a od 16 do 17 sati klinci će moći isprobati  crtanje sprejevima na bazi vode. Svi klinci dobivaju i originalnu graffiti skicu autora sa svojim imenom ili nadimkom.

Fuliranje Jungle  partnerski podržavaju Jamnica, Coca-Cola i G3 Spirits, a Festival se održava uz poštivanje svih epidemioloških mjera.  Više informacija potražite na FB/Fuliranje i IG.

 

Fotografije: Kristina Jelčić i Martina Marić. Naslovna fotka: Martina Marić

 


Podijelite i na drugim društvenim mrežama:
author
Od Okusi
Marketing
Kategorije
Oglasi
Booking.com
Booking.com
Facebook
Copyright © 2015 Okusi.eu | Web design & Development by: Endem
Okusi.eu izbornik