Dođite na dane švoja (ribe List) u Istru

Dani švoja otkrivaju zašto je list savršena riba za hladnije dane 

 • 16 restorana sjeverozapadne Istre nudit će bogate menije s najmanje četiri slijeda

Iako se uživanje u ribljim delicijama uglavnom veže za tople ljetne mjesece, istarski Dani švoja iz godine u godinu najbolji su dokaz kako to nikako nije pravilo. Savršena riba i za hladnije dane, kako će mnogi opisati ribu list, u više od mjesec dana bit će glavna nit vodilja gastronomske ponude sjeverozapadne Istre.

Dani švoja tako će vas i ovu jesen odvesti u otkrivanje tajanstvenih okusa ribe list, koju će na svoje nove i inspirativne načine pripremati chefovi iz 16 priznatih restorana i konoba sjeverozapadne Istre.

Ovogodišnja manifestacija traje od 13. listopada do 26. studenog, a u više od mjesec dana bogate menije s najmanje četiri slijeda na bazi lista nudit će restorani Bassanesse, Igor, Lux Casino Hotel Mulino, Sergio i Stari Kaštel iz Buja, Buščina, Nono, Melon, Rustica, i Zlatna Vala iz Umaga, Toni, Villa Vilola i Maruzzella iz Zambratije, Porto Salvore iz Savudrije te Nino i San Benedetto iz Novigrada. Uz kraljicu tanjura, ribu list, u ponudi će biti i ostale delicije i autohtoni proizvodi istarskog podneblja, kvalitetna vina, maslinova ulja…

„Dani švoja još je jedna, sad već tradicionalna manifestacija, kojom predstavljamo istarsku gurmansku kulturu. Vrsni chefovi naših restorana i konoba i ove godine predstavit će ovu deliciju u različitim jelima spremljenima na tradicionalan, ali i moderan način. Uz uživanje u sjajnoj hrani, bit će to i prilika za sve goste da uživaju u istarskim ljepotama i u jesenskom izdanju, a da Istra ima itekako puno ponuditi i u ovom razdoblju najveći je dokaz posjećenost koja je iz godine u godinu sve veća. Ovakvim manifestacijama sjeverozapadna Istra profilira se kao destinacija za cijelu godinu, a prilika su za isticanje lokalne kulture i običaja, kako u pripremanju švoja, tako i uživanju u svim ostalim blagodatima koje nudimo na našim destinacijama“, izjavio je Milovan Popović, direktor Turističke zajednice grada Umaga.

Osim zamamnog okusa, riba list, lokalnog naziva švoj, kao i svaka bijela riba bogat je izvor mineralnih soli, vitamina B skupine, te nezasićenih masnih kiselina i samim time idealna za očuvanje zdravlja živčanog i krvožilnog sustava.

Dani švoja zato su sjajna prilika za spojiti vrhunski gurmanski užitak s očuvanjem zdravlja, a uz to i zaviriti u skrivene kutke sjeverozapadne Istre te otkriti sve čari koje ovo podneblje nudi u romantičnim jesenima.

Više informacija o ovogodišnjim Danima švoja pronađite na web stranici Colours of Istria.

 


  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Predmet

  Spam zaštita

  ID slike

  Vaša poruka

  [wpgdprc "Upotrebom ovog kontakt obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje Vašim podacima na ovoj web stranici."]


  Podijelite i na drugim društvenim mrežama:
  author
  Od Okusi
  Marketing
  Kategorije
  Oglasi
  Booking.com
  Booking.com
  Facebook
  Copyright © 2015 Okusi.eu | Web design & Development by: Endem
  Okusi.eu izbornik