Dani smokava na otoku Krku

Dani smokava u gradu Krku ove će se godine održavati od 26. kolovoza do 4. rujna!

Dani smokava u gradu Krku, u organizaciji Turističke zajednice Grada Krka, održavaju se od 2007. godine te slave cijenjenu voćku Mediterana, smokvu, koja je stoljećima hranila otočno stanovništvo.

 

 

 

Posvećeni primarno edukaciji gostiju i lokalnog stanovništva o smokvi, u svim njenim aspektima, Dani smokava istodobno turistički brendiraju grad Krk i otok Krk kao autentično gastronomsko odredište.

 

Program manifestacije je bogat i zanimljiv i laicima i stručnjacima, gastronomskim znalcima i gurmanima, gostima i domaćinima, a uključuje prodajno-izložbeni dio s desetak izlagača/proizvođača smokava i visoko kvalitetnih proizvoda od smokava – pekmeza, džemova, rakija, likera, sireva sa smokvama, smokvenjaka – ali i gastronomsku ponudu 15 ugostiteljskih objekata, koja se tih dana bazira na smokvama.

 

Sudjelovati možete i na individualnom savjetovanju o uzgoju smokava, radionicama izrade suvenira na temu smokve (od gline i filcane krčke ovčje vune), radionici slikanja Art&Wine te stručnom predavanju dr.sc. Ive Prgomet, na temu “Autohtone i introducirane sorte smokava”. Cijelu će manifestaciju popratiti i bogat glazbeni program.

Smještaj potražite ovdje:


Booking.com

 

 

Više informacija te detaljan program po danima, možete vidjeti ovdje.

 


Podijelite i na drugim društvenim mrežama:
author
Od Okusi
Marketing
Kategorije
Oglasi
Booking.com
Booking.com
Facebook
Copyright © 2015 Okusi.eu | Web design & Development by: Endem
Okusi.eu izbornik